Tankcsapdákat kezdtek kialakítani „szükség esetére” az egyik NATO tagállamban

2024. május 03. 13:55

Ahogy a harckocsiárkok elkészülnek, elhelyezik az úgynevezett sárkányfogakat a határon.

2024. május 03. 13:55

Nyitókép: MIKHAIL METZEL / POOL / AFP

Lettországban a balti védelmi vonal kiépítésének részeként harckocsiárkokat kezdtek ásni az Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös határ mentén – jelentette a lett közmédia.  

Az értesülés szerint az első erődítések munkálatai az orosz határtól mindössze egy kilométerre, a Terehova határellenőrző ponttól nem messze folynak. „Itt felássuk az utat és egy tankcsapdát alakítunk ki, hogy szükség esetén ezen az úton ne lehessen járműveknek, így a harckocsiknak haladniuk” – mondta a portálnak Kaspars Lazdins lett mérnök alezredes. Elmondása szerint a védelmi vonal építése során figyelembe veszik a természetes környezetet, beleértve a folyókat, mocsarakat és erdőket.

Hozzátette: 

ahogy a harckocsiárkok elkészülnek, elhelyezik az úgynevezett sárkányfogakat a határon.

Idén január 19-én az észt hadsereg bejelentette, hogy a balti államok között megállapodás született védelmi vonal megteremtéséről az orosz határon. A dokumentumban leszögezték, hogy a különböző védelmi struktúrákból álló övezet létrehozásának egyik célja a katonai fenyegetésekkel szembeni védelem lesz.

(MTI)
 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mnmn
2024. május 03. 20:55
Ha azzal elkészültek, jöhetnek a bunkerek mint Albániában Enver Hodzsa idején.
urban63
2024. május 03. 19:24
Kindzsal-rakétákat biztos megállítják... Nem gondolják, hogy csak gazdasági gyengítés és yankee függőségé tétel miatt hajszolnak be az amerikaiak, összehergelik az orosz ellen az egész eu-t, had pusztuljanak, addig ők készülnek Kína ellen, mert k-va nincs semmi primer erőforrásuk már, csak ezért "ellenség" a két állam neki?!!
békalepcse2.0
2024. május 03. 17:08
Sokkal olcsóbb és kíméletesebb lenne ha sikosítóval készülnének, esetleg megjobb lenne ha a pofájukat fignák be jobban. Mert ha a ruszjimaci megunja akkor az a pár árok avagy sárkányfog nem lesz akadály és várhatják az oroszokat letolt gatyával és vazelinezett ánusszal ha életben akarnak maradni. De ha be bírnák fogni a pofájukat akkor a kutya se törődne azzal a max egymillió lettel. Helyette basztatják azt a majd kétmillió született oroszt hogy a végén csak odabasszanak válaszként. Rohadék rasszista náci tetvek az a baj.
Medici
2024. május 03. 16:28
"elhelyezik az úgynevezett sárkányfogakat a határon." Na ugye, a komcsik tényleg támogatják a háborút! Még áldozat árán is. A Dobrev és a Vadai a Baltikumba küldi a fogsorát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!