Dübörög az ingatlanpiac! - legalábbis a virtuális térben

2021. március 29. 23:33

A 2000-es évek elején a The Sims megjelenésével mindenki építgette tökéletes otthonait, virtuális család modellekben élve. Majd a ’10-es évekre megérkezett a világ legkelendőbb játéka, amely az eddigi legnagyobb példányszámban elkelt videojátéka, a Minecraft. A 3D pixel világ havi 126 millió felhasználót számlál. Most pedig 10 évvel képesőbb olyan „játékok” létezéséről beszélhetünk, amelyek nem csak a videójáték világot, de talán minden mást is felülírhatnak.

2021. március 29. 23:33
null

Hallott már a Decentralandról? Nem? Akkor most érdemes figyelni és talán leülni is, mert valami teljesen elképesztő van kibontakozóban!

A Koronavírus következményeit az ingatlanpiac azonnal megérezte, a turisták nélkülözése, az emberek városból való menekülési ösztöne és rengeteg egyéb tényező rendkívül hektikussá tette a piacot. Még a valóságban az ingatlanpiac csökkenő tendenciái figyelhetőek meg, addig megjelent egy új piaci szegmens a virtuális ingatlanpiac. 

Nem szükséges újra olvasni, így bizony, virtuális térben kialakított telkek és egyéb ingatlanok vásárolhatóak kriptovaluták fejében. Erre mondják, hogy leleményes vagy azt, hogy új piaci igények. Bár most a legtöbben pislogunk, mint borjú az új kapura, hogy mire is jó ez pontosan, vagy hová vezethet. De emlékezzünk csak vissza a Bitcoin megjelenésekor is többen voltak a szkeptikusok, mint a támogató tömeg. Ehhez képest, a jelenlegi árfolyam szerint 1 Bitcoin 16 744 459 forintot ér. 

A hozzáértők szerint, akik milliókat akarnak keresni azok meglátják a lehetőséget ebben a virágzó virtuális ingatlanpiac valóságban, ahol emberek földterületeket vásárolnak majd szállodákat, üzleteket és egyéb ingatlanokat építenek az értékük növelésének reményében. 

Olyannyira komolyanvehető az új biznisz lehetőség, hogy például az ingatlanportfolió építés nagyágyúja, a Republic Real Estate, a jövő héten elindítja saját virtuális földalapját, ahová becsatlakozni csak jelentkezéses alapon lehet.   

Februárban nyolc virtuális ingatlan került eladásra 1,5 millió dollár összértékben az Axie Infinity játékplatformon a NonFungible szerint.

Hol lehet virtuális ingatlant vásárolni?

A kereskedelem olyan online világokban zajlik, mint a Decentraland, ez bárki számára elérhető, aki internetelérhetőséggel rendelkezik. Egy virtuális hely, mely saját gazdasággal, pénznemmel és társadalmi eseményekkel rendelkezik. Gondolhatnánk azt, hogy ez csak játék, de annál sokkal több. Egy közösség által, vezetők nélkül irányított világ, melynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. 

Krista Kim kortárs művész nemrégiben 288 Ethereumért értékesítette az NFT által gyártott "Mars ház" nevű digitális házat, amelynek értéke a pénteki kereskedési ár alapján több mint 500 000 dollár volt. 

A művész szerint a kibővített valóság életmódját éljük, ágálhatunk ellene, de egyértelműen efelé haladunk, ezeken a platformokon kell megtalálni lehetőségeket.

A virtuális világba való „átvonulás” sok területen megfigyelhető, egyre több művész, tervező és alkotó dönt úgy, hogy közönségét itt próbálja meg elérni, hiszen azok ott több időt töltenek. 

A földtulajdon, nem helyettesíthető token vagy NFT, azaz egyedi eszköz, amelyet nem lehet hamisítani vagy lemásolni, csakúgy, mint a fizikai földet a való világban. 

Az online ingatlanok értéke folyamatosan emelkedik a megnövekedett kereslet miatt. Szükség van bemutató térre, ahol az újonnan megvásárolt művészi alkotások és kollekciók bemutathatóak és újfent eladhatóak. Itt egy funkcionális piac, ahol az árak pár hónap alatt több mint négyszeresére nőttek a jól forgalmazott helyekért.

A cikk szerzője: Szalga Bogi
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!