Tőled ezért nem kapok munkát

2013. április 05. 14:27

Nem találsz megfelelő alkalmazottat, mert még az önéletrajzokat sem nézed meg.

2013. április 05. 14:27
Hollán Vilmos
cvesmotivacio

„Hogy mindezt honnan veszem, hogy ezért nem adsz munkát?

Onnan, hogy bár az a munkád, hogy embereket felvételiztess, meg Te is azt hirdeted, hogy a személyes kapcsolat a legfontosabb, baszol még arra is, hogy visszaírj egy e-mailt, miért is nem hívsz be az interjúra. Téged nem érdekel, kitúrsz találomra hat cv-t, aztán valakit csak találsz. Te nem a legjobbat keresed, hanem valakit, aki megfelel és dolgozik neked vagy a cégnek, amelyik alkalmaz. Az, hogy legalább annyit válaszolj egy jelentkezőnek, hogy »Kösz, de most nem.« az már meghaladja a munkabíró képességedet, Te is csak ember vagy, nem válaszolhatsz minden levélre, akkor inkább egyre sem, világos.

Így a hülye gyerek, aki tőled nem kap munkát, végül erre jut. Erre, hogy megpróbál ráérezni miért is nem hívod be. Ebben persze segítik a korábbi tapasztalatok, hogy látja a hirdető cég Facebook oldalán, hogy a tejcsárda nyert, hogy egy BME-s építesz kapta meg a Pr-asszisztensi munkát és így tovább. Még akkor is idáig süllyed, hogy találgat, és okok után kutat, ha a lelke mélyén van annyira belátó, hogy tudja, hogy nem alkalmas egy-egy állásra, ahova elküldte, csakhát aki keres, az talál.

Csak Te nem találsz megfelelő alkalmazottat, mert még az önéletrajzokat sem nézed meg, mégis miért lenne időd rá? Azért mert ez a munkád. A munkád, amilyet tudod, mi is szeretnénk, ó mindenható HR-es!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2013. április 06. 09:27
Szerintem a cikkírónak igaza vn, létező jelenségről ír. A legtöbb mindenható HR-esnek semmi emberismerete, szakmai affinitása nincs, teljesen koncepciótlanul és szubjektíve válogatnak a nagy cégeknek. A kis cégek is sokszor maguk alatt vágják a fát, semmi intelligenciájuk kiszűrni a legrátermettebbet. Viszont emellett az is igaz brutálisan, amit Felszámoló ír, hogy a jelentkezők "valójában inkább alkalmatlanok voltak arra a munkára". Summa S: Sok az alkalmatlan munkakereső és rengeteg az alkalmatlan személyzetis alkalmazott is.
Monkey4you
2013. április 05. 18:58
Vilmos! Azért nem vesznek fel sehová, mert nem szerepelsz semilyen listán!!!
Felebarát
2013. április 05. 16:24
jaj az emberek kényelmesek, nem szúr eléggé a szög, ha lehetőség előtte fekszik se biztos, hoyg ráugrik...magyar ember túl okos, néha túlontúl és keresi a hibát, vagy nem bizik a cégben, vagy az emberben...vagy saját magában, éezért a cv-ket eltúlozzák sé csöpögnek...
==T==
2013. április 05. 15:06
Soxor csak azért írnak ki egy pozícióra hirdetést, hogy felmérjék, mennyire és mennyiért találnának valakit a mostani dolgozó(k) helyére, így ennek függvényében szívathatják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!