Európa mi vagyunk

2020. február 18. 07:17

Vissza kell venni az európai identitást, minden más lassú öngyilkosság.

2020. február 18. 07:17
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A brüsszeli pofonokból – ahogy Salvini fogalmazott – egyre többeknek van elegük. A következő uniós költségvetésről folyó egyeztetésekben újra kirajzolódnak az unión belüli ellentétek. Egyes nyugati és északi tagállamok úgy tesznek, mintha az új tagállamok felzárkóztatására szánt források valójában az ő könyöradomá­nyaik lennének, teljességgel figyelmen kívül hagyva, hogy ők bőséggel profitálnak az uniós tagságból, Kelet-Közép-Európa új piacaiból, a hazatérő profitból. A jogállamisági vitában nincsenek tekintettel a tagállamok közti különbségekre, az eltérő tapasztalatokra, történelemre. A 2004-ben vagy később csatlakozott tagállamokkal folyamatosan azt éreztetik, hogy másodrangú tagjai az uniónak, miközben e régió gazdasági mutatói láttán keserűen irigykedhetnek.

Az ellentét nem csak Kelet és Nyugat között érezhető. A liberális gőg a pártpolitikát is uralja, a bevándorlásellenes, konzervatív pártok szavazói Európa-szerte a »haladó« politika és média lenézésével kénytelenek együtt élni. Hiába nyilvánvalóak a tömeges bevándorlás és az elhibázott integrációs kísérletek katasztrofális hatásai, aki beszél róluk, azt máris fasisztának és idegengyűlölőnek bélyegzik.

Az Európai Néppárt többsége a jobbra nyitás helyett inkább a liberálisokhoz igazodik, eszébe sem jutna ma már nyíltan kimondani olyan, a keresztény konzervativizmuson alapuló véleményeket, amelyek egy évtizede még alapvetőnek számítottak. Pedig aki érez felelősséget Európa iránt, annak már rég kapcsolnia kellett volna, hogy a liberális lobbi az identitásunk alapjait, a férfiak és nők önazonosságát, a családot, a nemzetet támadja nagy hatékonysággal. Ha arról akarunk informálódni, milyen előnyei vannak a nem monogám kapcsolatoknak, megmondja a brit közszolgálati BBC. A svéd SAS pedig képes volt azzal biztatni utazásra honfitársait, hogy közölték: valójában semmi sem skandináv eredetű. A légitársaságnál azt sem érezték túl abszurdnak, hogy egy fekete fiatalemberrel mondassák a kamerába: nem vagyunk jobbak, mint viking őseink. Ezen a szinten van ma a liberális lobbi, az úgynevezett jobbközép erők pedig továbbra is az ő kegyeiket keresik és nem értik, miért pártolnak el tőlük a választók.

Ahogyan az egyik legjobb brit konzervatív lap, a Spectator svéd publicistája, Fredrik Erixon fogalmazott a napokban: »A régi politikai közép eltűnőben van, mert a hagyományos pártok nem akarnak megváltozni. Egy új politikai centrum van születőben, és ha a régi pártok nem tudják, akkor majd új erők fogják elfoglalni azt.« Javaslunk egy stratégiát: ki kell mászni a liberálisok zsebéből. Vissza kell venni az európai identitást. Minden más lassú öngyilkosság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. február 19. 08:03
Ti, Munkáspártiak? Mind az öten?
Pelso j.
2020. február 18. 18:32
Te és Európa:) Mint ide a Tejút.
Pierre
2020. február 18. 13:09
Orbánék kitüntették az arab befektetőket, akik magyar állami támogatással csináltak luxusszállodát a Párisi udvarból. https://magyarnarancs.hu/belpol/orban-arab-befektetok-126959
Akitlosz
2020. február 18. 12:51
Vissza kell venni a magyar identitást. Minden más lassú öngyilkosság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!