Nehezen viseli Orbán Viktor, hogy teljesen eljelentéktelenedett

2021. május 27. 15:00

2022 után maximum egy eljelentéktelenedő, korrupt ellenzéki párt elnöke lesz.

2021. május 27. 15:00
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Nehezen viseli Orbán Viktor, hogy a Néppártból való kiszorítása után teljesen eljelentéktelenedett az európai politikában: az európai vezetők már sokkal inkább a keleti diktatúrák trójai falovát, mint Magyarország miniszterelnökét látják benne.

Lassan már naponta vétóznak meg Kína vagy Oroszország elleni közös uniós kiállásokat és más kereskedelmi megállapodásokat, a Tanács ülésein pedig sokáig Orbán Viktor volt a belarusz diktátor érdekeinek fő képviselője. Ez tudatos stratégia: így, hogy már a legkevésbé sem veszik komolyan, inkább megpróbálja szétverni az Európai Uniót. Ezért vétózik meg mindent, és ezért barátkozik a gyakran orosz pénzből finanszírozott európai szélsőjobboldali pártokkal.

Ma éppen a spanyol szélsőjobb, a VOX párt elnökével egyeztetett, így üzenve meg az európai vezetőknek: bármire képes, hogy újra fontosnak érezhesse magát. Ha kell, az európai demokrácia alapjait kikezdő külföldi pártokkal is kész szövetségre lépni. A VOX egyébként az a párt, amely az Európai Parlamentben többek közt a külhoni magyarok támogatásáról szóló Minority Safepack javaslat ellen szavazott. Spanyolországban pedig egyedül nem szavazta a pártokon átívelő, nők elleni erőszakot elítélő állásfoglalást. Ilyen barátai vannak a miniszterelnöknek, és ilyen párt elnökével találkozott a tárgyaláson részt vevő »családokért felelős« Novák Katalin államtitkár is.”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2021. június 03. 10:29
.
luji
2021. május 30. 15:45
Miről beszélsz hülyegyerek?
BobbyBacsi
2021. május 30. 00:22
Boris Johnson is szélső jobbos ugye?F@szkalap!
amca
2021. május 28. 22:58
Gondolom ez az asexuális senki ezt 1 faxverés közben írta..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!