A gyermek áldás

2021. november 16. 18:39

Válasz egy undorító és szánalmas, gyermekellenes kirohanásra

2021. november 16. 18:39
null
Dúró Dóra
Facebook

„Anya vagyok. Négygyerekes. Igen, sokszor éjszakáztam éppen kibújó fogak miatt, takarítottam hányást éjszaka, öleltem magamhoz rosszat álmodó kisfiút, kb. ötezerszer pelenkáztam gyereket, legalább ugyanennyiszer szoptattam, és inkább babakocsira költöttem a családunk pénzét, ezért még sosem jártam New Yorkban. De ha megkérdezem magamtól, hogy miről maradtam le a gyerekeim miatt, őszintén azt tudom mondani, hogy semmiről. És ha megkérdezem, hogy miről maradtam volna le az életben, ha nem lennének gyerekeim? Na, ezt napestig tudnám sorolni.

Őszintén úgy gondolom, hogy az élet legfőbb csodája, hogy továbbadjuk. Persze, sok értelmes célt és feladatot találhatunk az életben. Én is találok a gyereknevelésen kívül is. De amikor a saját gyerekeim mosolyát, örömét, igyekezetét, egymás iránti szeretetét, közös játékát, erőfeszítéseit, boldogságát látom, akkor biztosan érzem: nincs ennél nagyobb csoda. Egy önfeledt babakacaj, egy óvodás okossága, a gyermeki lélek minden egyes megnyilvánulása semmi máshoz nem fogható. Megválaszolni a kérdéseiket, összebújva megnézni egy filmet, együtt izgulni egy meccsen, látni őket belefeledkezni egy feladatba, az ölelésükben hallani, hogy »szeretlek, anya«: ezek azok a pillanatok, amiről a világ minden kincséért se maradnék le. Ilyenkor érzi az ember, hogy mi is az élet.

És ezek azok, amik rendkívül szánalmassá teszik a Homonnay Gergely-félék gyermekellenes kirohanásait.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baviki
2021. november 26. 23:30
Ilyen hányadékok miért nem a saját szüleiknek vetik a szemére, hogy kínlódtak ilyen sz@rjankókkal kiskorukban? Persze, ők nem tehetnek róla, hogy ilyen lett a ivadékuk, mint ez a péniszkalap! Most meg ilyen gyalázatosan pofátlanul gyalázkodik... Szarkupac, de nagy!
kurbitalis
2021. november 17. 19:16
Akkor miért nem szavaztad meg a gender-ellenes Alkotmány-módosítást? Akkor miért tüntettél a 12 éves kortól adható vakcinázás miatt? Akkor miért nyalod Gyurcsány seggét, cicuka?!
..--..
2021. november 17. 16:48
-zsoltkom- "az élet legfőbb csodája, hogy továbbadjuk" Végiggondolatlan vagy éppen jól átgondolt kijelentés. Jézus, ezek szerint nem akkora csoda. Bizonyság, hogy a hétköznapi keresztény hétköznap nem gondolkodik a keresztény Istenben... sokkal inkább foglalkoztatja a maga kihalása... meg a kaja. Aki meg ennyire számontartja, hogy mennyiszer szoptatott és tett tisztába gyereket, ott valami nem stimmel a "gyermeki lélek minden egyes megnyilvánulása semmi máshoz nem fogható" élményömlésével. Ezek a dolgok az idő múlásával a semmibe vesznek (szoptatás nyűge éjjel-nappal... kakis pelenka), mert mindig valami friss kihívás elfelejteti. Egy egészséges lelkületű anya csak a jóra és szépre emlékezik hangosan... máshogyan olyan lenne, mintha hálát kötelezne, mert feláldozta karcsú derekát és lelke szabadságát. Nagyon sok "semmi máshoz nem fogható" dolog van az életben. A semmi máshoz nem fogható nem lehet érv a gyerekvállalásra. Most akkor mindenki kezdjen el sopánkodni, hogy Dúró Dóra egy csomó semmi máshoz nem foghatóról fog lemaradni? Hát hiszen Dúróéknál Isten... haza... család sorrend van kikiabálva. Micsoda következetlenség a legekben!!
Sanyi333
2021. november 17. 15:13
Azért van ebben az országban sok csóró, mert az idióták összecsinálják a sok gyereket. Aztán, mivel a szülő csak a gyerekcsináláshoz ért nem a pénzcsináláshoz, szegény kölök felvesz mindenféle hitelt. Diákhitelt, devizahitelt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!