Kihajítják Halasról is a HospInvestet

2009. június 16. 10:15

Ha nincs üzemeltetési garancia, nincs szerződés sem. A hatvani önkormányzat már felkötötte az útilaput, Kiskunhalason ezen dolgoznak.

2009. június 16. 10:15
Június 30-i hatállyal egyoldalúan felbontja a kiskunhalasi önkormányzat a HospInvesttel kötött szerződést. A helyi kórházat üzemeltető cég ugyanis nem adott garanciát a képviselő-testületnek arra, hogy működtetni tudja az intézményt. A szocialista vezetésű hatvani közgyűlés már május végén szerződést bontott a csődközelbe jutott HospInvest Zrt.-vel, a városi kórház üzemeltetését inkább egy nonprofit önkormányzati kft.-re bízza. A HospInvest Gyöngyösön még haladékot kapott.

Június végéig vár garanciát a HospInvesttől a kiskunhalasi képviselő-testület arra, hogy a cég működtetni tudja a helyi kórházat, máskülönben augusztus végével megszűnik ez a joga. A kiskunhalasi önkormányzat az elmúlt két napban folyamatosan tárgyalt a magáncéggel, ám garanciát mindeddig nem kapott. Az intézményben közben műtétek maradnak el, mert a HospInvest nem tudja finanszírozni a beavatkozásokat. A kórház dolgozói és a helyiek a múlt héten tüntetésen követelték az önkormányzattól, hogy menessze a HospInvestet.

Szerződést bont a HospInvesttel Kiskunhalas

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!