Vége a Hospinvestnek

2009. július 10. 15:53

Az egészségügyi társaság közgyűlése a cég felszámolásáról döntött.

2009. július 10. 15:53
Felszámolják az egészségügyi intézményeket működtető Hospinvest Zrt.-t. Erről nem sokkal ezelőtt döntött a társaság közgyűlése. Kollányi Gábor elnök az InfoRádióban nem tudta pontosan megmondani, mennyi a cég adóssága, de - mint fogalmazott - a kórházak működésének átadás-átvétele alatt biztosítják majd a folyamatos betegellátást. A HospInvest Zrt. közgyűlése pénteken úgy döntött, hogy visszavonja a csődeljárási kérelmet, és helyette kezdeményezi a cég felszámolását - mondta el az InfoRádiónak Kollányi Gábor.

A cég elnöke a döntést azzal a törvényi előírással magyarázta, amely szerint a moratórium alatt lévő cégnek biztosítania kell a folyamatos működést, vagyis a bevételnek fedeznie kell a költségeket - ezt pedig a HospInvest nem tudta biztosítani. Kollányi a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a társaság mai döntése azt is jelenti, hogy a HospInvest üzemeltetésében lévő intézményeket a legrövidebb időn belül átadják a tulajdonos önkormányzatoknak. Az elnök szerint az egri megyei kórházat már két héten belül át tudják adni. A Hospinvest jelenleg öt kórházat és öt rendelőintézetet működtet, de számos intézmény már felbontotta az üzemeltetési szerződést a céggel. Legutóbb Kiskunhalas bontott szerződést a céggel, miután a Hospinvestnek nem sikerült befektetőt hoznia és az elszállított képalkotó berendezést sem tudta visszaszállítani a kórházba.

Vége a Hospinvestnek (portfolio.hu)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettes
2009. július 11. 21:22
Szóval semmi.
de ki az a Gyurcsányi?
2009. július 11. 13:29
Kettes baszki, olvass
Kettes
2009. július 11. 13:19
Csupa fül vagyok. Kinél van az ellopott pénzt? Kié lesz az új csókos cég?
de ki az a Gyurcsányi?
2009. július 11. 11:14
Érthetőbben: a maffia politikai szárnya visszaveszi a kegyvesztett cégtől a (közvetve/közvetlenül) belélopott közpénzt - pl. hogy egy új csókos cég jól startolhasson
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!