Hazánk az üzleti világ előtt

2009. november 05. 10:17

Egész napon át Magyarországgal foglalkozott a CNBC amerikai üzleti televízió.

2009. november 05. 10:17
A magyar összeomlás egy éves évfordulójára való tekintettel a Parlament előtt készített interjút a CNBC televízió a magyar miniszterelnökkel tegnap reggel. Bajnai Gordon a gazdasági növekedéssel, általános és fiskális stabilizációval kapcsolatos kérdésekre válaszolt. Az, hogy a német gazdaság már kijött a recesszióból, nagyon jó hír számunkra - mondta a miniszterelnök, aki szerint a befektetők bizalma visszatért, a piaci finanszírozásra való visszatérés is ezt bizonyítja, ezért sem használja fel az ország a teljes IMF hitelt, ami a rendelkezésére áll.

A magyar részvénypiac kilátásairól beszélt Jaksity György, a Concorde első embere. A menedzser szerint hosszú és rögös út vezet még a világgazdaság feltámadásához. A tőzsde egykori elnöke ennek ellenére minden magyar blue chipről mondott néhány jó szót a műsorban, így szerinte a Mol az egyik leghatékonyabb olajcég a világon. Az OTP Jaksity szerint nagyon jól kezelte a válságot, pénzügyi és tőkehelyzete szinte egyedülállóan jó. Ha a világgazdaság fordul, az OTP éppen ezekért nagyot profitálhat majd a helyzetből.

Magyarországgal a nap témája a CNBC-n (Index)

Egész nap velünk foglalkozik a CNBC (portfolio.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!