MDF-SZDSZ: már az őszre gondolnak

2010. február 03. 09:27

Az MDF Bokrost, az SZDSZ az infrastruktúráját hozza.

2010. február 03. 09:27
Azért nyúlik el hosszan az MDF és az SZDSZ közötti tárgyalás, mert nemcsak az áprilisi parlamenti választásra, hanem az őszi önkormányzati választásokra is kiterjed majd a két rendszerváltó párt együttműködése. Ha ugyanis az MDF-SZDSZ együttműködése működőképes áprilisban, akkor érdemes továbbvinni azt az őszi választásokra, mondta Boruzs András, a liberálisok fővárosi választmányának elnöke.

Az MDF Bokros Lajost és programját, az SZDSZ pedig szervezeti hátterét és budapesti támogatottságát dobja bele a közösbe, magyarázták a két párt politikusai, miért jó az, hogy összefognak. Túl kell lépni azon a közhelyen, hogy az MDF és az SZDSZ ősellenségek - így Herényi. Ezért demokratikus közepet hoznak létre, ami otthont kínál a politikai hontalanoknak, akiknek az SZDSZ mélyrepülése után nem tudják, kire szavazzanak.

Tíz százalékos eredményt várnak áprilisban, Budapesten legalábbis. Ebben azonban sokan kételkednek. Az MDF nem kér a szabad demokratákból, csak a választóikra és Mesterházy Ernő pénzére van szüksége - kritizálta korábban a két párt összeborulását Bőhm András, az SZDSZ fővárosi képviselője. A megyék többségében az MDF nem is indít SZDSZ-es jelölteket.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silverman
2010. február 03. 11:53
A 10 %-ot csak Pestre vizionálják, de az is elég irreális. Az elhasználtságon kívül a nagy gondjuk, hogy képtelenek pozicionálni magukat. Jobbosnak balos, balosnak jobbos, liberálisnak konzervatív, konzervatívnak liberális. Ezzel így nehéz mit kezdeni.
Karcolt
2010. február 03. 10:55
Basszus, már júniusban mondtam, hogy Bokros Lajos minden lesz az MDF-nél, kormányfő- és főpolgármester-jelölt is. Azt viszont nem gondoltam, hogy az SZDSZ-szel is összeolvadnak. Dehát természetesen ott a helyük, ahol már a név is hazugság (ugyanis semmivel nem demokratikusabb társaság, mint az általuk annyira rettegett Orbán és nem is közép, mert Bokros programja a neokon széle a palettának).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!