Szanyi: Választási csalással nyert a fideszes jelölt

2010. április 14. 15:43

Újlipótváros szocialista jelöltje szerint az igazolással szavazók miatt vesztett körzetében. A politikus szerint választási csalás történt.

2010. április 14. 15:43

Szanyi Tibor szerint a választási törvénnyel való visszaélés, választási csalás történt. „Nem véletlen, hogy pont a 13. kerületben - ahol mindig szocialista jelölt vezetett - jelent meg ennyi igazolással szavazó” - mondta el az MSZP-s politikus. Elmondta: a Jobbik az európai parlamenti választásokon tartotta az igazolással szavazás szervezett főpróbáját, melyet a Fidesz is folytatott.

Budapest XIII. kerületének 19-es választókörzetében dr. Szalay Péter 429 szavazattal ért el többet a szocialisták jelöltjénél. Szanyi a szavazatok 95,34 százalékos feldolgozottságakor még vezetett, az igazolással szavazók voksait is összeszámolva azonban hétfőre a fideszes jelölt 38,33 százalékkal megnyerte a körzetet. Szanyi 36,79 százalékot szerzett.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. április 15. 16:32
Érdekes, a Bocskai uton- ott volt a legtöbb átszavazó- a vastagon nyertes Rétváry a környező körzetekben magasabb arányban nyert. Igaz, az átiratkozók többsége kollégista volt, akik fegyelmezetten kivárták a sorukat. Az utolsó szavazónak Rétváry vitt egy üveg pezsgőt! Lehet, hogy megsértette a kampánycsendet? Ha egy diák Kisvárdáról Budapestre kerül, mennyi az utiköltség oda-vissza? És egy hete Husvétkor otthon volt. Örüljünk annak, hogy az átjelentkezők többsége fiatal volt és remélem egy hét mulva lesz oka hőbörögni Szanyinak.
drienovác
2010. április 15. 12:49
igazi melóskörzet, csupa bank, bevásárlóközpont, sportcentrum, csak sajnos valam idióta épített oda egy rakás kollégiumot is, aljas diákok meg átszavaznak vasárnap...
trust
2010. április 14. 19:00
Tibi, te bitangó! Ne erőlködj, lássad be, hogy elkúrtátok! Főnököd is megmondta. Lehet itt magyarázkodni, hazudozni, de minek? Megbuktál!
Szenzor
2010. április 14. 17:41
Ezt a parasztot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!