Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Egerben is rendel a miskolci kórház

2010. május 17. 09:41

A miskolci kórház heti nyolcvan órában négy szakrendelést - kardiológia, neurológia, idegsebészet, ortopédia - indított el Egerben. Az Egerből a HospInvest-ügy miatt távozott orvosokat alkalmaz itt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház.

2010. május 17. 09:41

A miskolciak már egy évvel ezelőtt megkérték az engedélyeket az új szakellátás beindítására, ám az illetékes tisztiorvosi hivataloknál elhúzódott az ügyintézés - a két választási forduló között indult be a szakrendelés. A miskolci kórház az egri járóbeteg-szakrendeléseken olyan orvosokat alkalmaz, akik kiszorultak az egri kórházból, velük továbbra is szolidaritást vállalnak. Az egri szakrendelésekre átadott óraszámot nem a miskolci betegektől veszik el, ott a járóbetegellátás óraszáma megfelelő. 

Sós Tamás, az egri Markhot Ferenc megyei kórházat tulajdonló Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke szerint az új egri szakrendelő létesítését nem szakmai ok, hanem politikai alku eredményezte. A betegeket ugyanis szerinte Egerben megfelelően ellátták eddig is. Miután tavaly ősszel a megyei önkormányzat a HospInvest csődje után visszavette az egri kórház üzemeltetését, 34 olyan szakdolgozó és 14 orvos kérte felvételét Egerbe, akik a magáncéggel – elvi vagy egyéb okokból – nem kötöttek munkaszerződést, és korábban távoztak az intézményből.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. május 17. 10:32
most akkor párhuzamosan több kórház is működtet rendelést Egerben? persze, így jobb, mert egyik sem ütközik volumen korlátba, ha elosztják a betegeket... kíváncsi vagyok, ezt a baromságot mikor törlik el végre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!