Karsai feloszlatná az MDF-et

2010. május 04. 14:06

Az MDF volt parlamenti képviselője, elnökségi tagja szerint a párt országos gyűlésének fel kellene oszlatnia magát. Erre azonban a tisztújítás miatt egyelőre nem kerülhet sor.

2010. május 04. 14:06

A demokrata fórumból kilépő Karsai Péter szerint „az MDF betöltötte történelmi hivatását, nincs tovább”, éppen ezért a pártnak fel kellene oszlatnia magát. A párt elnökségének volt tagja felhagy a politizálással, szerint azonban az országos gyűlésnek fel kellene oszlatnia magát. Szombaton azonban - az előzetes elképzelésekkel ellentétben - nem az országos ülés, csupán az ország választmányi ülés fog összeülni, mivel a küldöttek mandátuma lejárt. A választmányi ülés rendelheti el a helyi küldöttválasztást, utána dönthet arról az országos gyűlés, hogy Karsai javaslatára feloszlatja-e magát, esetleg teljes vagy részleges tisztújítást rendel el.

 
Az MDF eredetileg május 8-ára hívta össze országos gyűlését, amelyen a teljes tisztújításról dönthettek volna. Herényi Károly a múlt hét végén két országos gyűlésről beszélt, az egyiket várhatóan május 29-én tartják. Karsai korábban ismertette Dávid Ibolyával a párt önfeloszlatására vonatkozó javaslatát, az MDF elnökének véleményét azonban nem közölte.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. május 04. 20:10
emberbaráti cselekedet lenne, és még a költségvetési hiányt is csökkentené
miloka
2010. május 04. 14:41
Herényi oszolj !!!! :))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!