Csökken az államcsőd kockázata

2010. június 07. 16:53

A befektetők aggodalmának csökkenésével és a forint mai erősödésével tovább csökkent az államcsőd kockázata.

2010. június 07. 16:53

A Markit derivatív adatközlő cég jelzése szerint az 5 éves, magyar államcsőd elleni biztosítás piaci ára (CDS-felár) a  pénteki 421 bázispontról  hétfő délutánra 382 bázispontra esett. Az árfolyam reggel még 415 bázispont környékén mozgott.

A forint mellett a derivatív piacon is enyhül az idegesség. A befektetők most a keddi kormányzati bejelentésekre várnak. A UBS nemzetközi befektetési bank hétfői stratégiai elemzése nem számít arra, hogy a CDS-felár a 230-250 bázispont körüli múlt heti szintre süllyedjen vissza.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RepiP
2010. június 07. 19:47
Tehát szerinted nem nonszensz, hogy a mi hülye Szijjártó Petyánk és Kósa Dzsonink miatt előbb az amerikai, majd az ázsiai gazdaság inog meg. Pedig az. És az sem "természetes", hogy valaki ettől a két bohóctól féltse a pénzét.
RepiP
2010. június 07. 19:06
Mi is történt? Az ütődött kelet-európai kispolgármester, meg az ütődött pártszóvivője nyilatkozgat valami hülyeséget, erre esik a NY-i tőzsde, meg az ázsiai piacok is meginganak. Ha tényleg ennyire hülye a piac, akkor éppen ideje lenne alaposan visszanyesni belőle, minden téren. Ijesztő, hogy ez a hülye irányítja ezt a szerencsétlen bolygót.
zoli 29
2010. június 07. 19:04
Úgy látom, holnap megint nem fogunk semmit megtudni: http://index.hu/gazdasag/2010/06/07/varga_230_milliardos_a_koltsegvetesi_lyuk/ Bankadóról még egyeztetnek, bármilyen nyugdíjrendszerrel kapcsolatos döntést cáfolnak. Magyarul: a lényeg továbbra sem dőlt el a gazdaság irányairól.
Bajresz
2010. június 07. 18:56
most hallottam, hogy állítólag vezető nyugat európai államok kormányfői győzködték a Viktort telefonon, hogy tartsa a 3,8 %-ot Nos ha ez igaz és van egy cseppnyi esze a Fidesznek a hiteltárgyalások során majd (ősszel) eszükbe idézik a fent meg nem nevezett politikusoknak, hogy milyen rendes is volt Magyarország és nem rántotta szakadékba az egész európai piacot :) ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!