Pozitív sajtóvélemények hazánkról

2010. augusztus 10. 08:42

Az IMF-tárgyalások megszakadását a befektetők először félreértették, ám mára tudni vélik: az csak az önkormányzati választásokhoz tartozó kampányfogás.

2010. augusztus 10. 08:42

A CNBC egyik elemzője szerint alapvető félreértés történt akkor, amikor a magyar kormány IMF-fel való tárgyalásai megszakadtak. A befektetők ekkor ugyanis mintegy pánikba esve próbálták kivonni tőkéjüket Magyarországról.

A Bloomberg, illetve más külföldi orgánumok is tudni vélik: a tárgyalások megszakadása csupán az őszi önkormányzati választások miatt történt, a hazai választóknak szólt. A cikk szerint a befektetők már a helyén kezelik a helyzetet.

Az önkormányzati választások szerepére utal Varga Mihály legutóbbi megszólalása is, aki szerint törekednek egyfajta párbeszédre az IMF-fel. „Csak tudomásul kell venni az IMF-nek, hogy ez a kontraktus lejárt, tartjuk magunkat az abban foglaltakhoz” - tette hozzá a Miniszterelnökség államtitkára.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilyanpeter
2010. augusztus 10. 14:53
Pontosan ezért nem kell parázni. Az mszp meg megpróbált itt világvége hangulatot csinálni.
gentry
2010. augusztus 10. 13:20
Ezek szerint az pozitív véleménynek számít, hogy leírják: Viktor hazudott?!
crm114
2010. augusztus 10. 13:06
"A befektetők ekkor ugyanis mintegy pánikba esve próbálták kivonni tőkéjüket Magyarországról." Itt a gimnazista, nyugdíjas és informatikus kisbefektetők emlékezetes július 19-i reggeli pánikjára utalnak?
fülesszamár
2010. augusztus 10. 12:43
Akkor ezt nézd meg: http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/08/10/guardian_kovetoi_lehetnek_gazdasagi_szabadsagharcunknak/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!