Feljelentették a HospInvestet

2010. november 24. 13:32

Két feljelentést is tett Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár. A Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója ellen sikkasztás és hűtlen kezelés, míg a HospInvest ellen számviteli fegyelem megsértése, valamint csalás a gyanú.

2010. november 24. 13:32
Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, valamint Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos sikkasztással, hűtlen kezeléssel gyanújával feljelentette az Egészségügyi és Készletgazdálkodási Intézet főigazgatóját. Egy vizsgálat szerint az intézet a hivatali utat megkerülve, szóbeli utasítás alapján adott ki készleteket a volt EKI-főigazgató, Kárpáti Zsuzsanna személyével kapcsolatba hozható cégek részére.
 
Szócska egy másik feljelentést az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójával, Selleiné Márki Máriával tett, ebben a a HospInvest kórház-üzemeltető céget gyanúsítják 4,5 milliárd forint jogtalan felhasználásával, valamint csalással. A beadványban a céget nem nevezték meg, ismeretlen tettes ellen kértek nyomozást. Szócska szerint a HospInvest-ügy feltárása azért is nagyon fontos, mert egy privatizációs kísérletet testesít meg, amely alapvetően befolyásolta az egészségügyben dolgozók sorsát.
 
Kárpáti Zsuzsa a feljelentést „szánalmas, nevetséges próbálkozásnak” minősítette. A HospInvest egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!