Az MSZP svéd modellt lát

2011. február 22. 13:21

Kiss Péter szerint a kormány a svéd modell irányába mutató lépéseket tesz. Ez az egykori kancelláriaminiszter szerint veszélyeztetheti az időskori biztonságot.

2011. február 22. 13:21

Kiss Péter, a Magyar Szocialista Párt társadalompolitikai kabinetvezetője kedden kijelentette: a kormány által bevezetett nyugdíjrendszer a svéd modellen alapszik. Ennek magyarországi alkalmazása a politikus szerint a nyugdíjak 20 százalékos csökkenésével járna. Az egykori kancelláriaminiszter úgy véli, a virtuális egyéni számlán alapuló, a kifizetéseket a járulékokból fedező rendszer veszélybe sodorhatja az időskori biztonságot.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petrov
2011. február 23. 07:17
"a kifizetéseket a járulékokból fedező rendszer veszélybe sodorhatja az időskori biztonságot" OMFG mégis miből kéne fedezni a kifizetéseket ha nem a járulékokból??? méregdrága külföldi hitelekből, a gyerekeink jövőjét felélve?
Shamrock
2011. február 22. 16:27
Igaza van pocoknak. Meg kell adoztatni a pofatlanul gazdag kozeposztalyt, hogy veletlenul se jusson eszukbe ne az allam bacsinak adni a penzuket es tovabbi hiteleket kell felvenni, hogy finanszirozzuk a szocialis rendszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!