Kéjgázpalackok a West Balkánban

2011. február 21. 10:14

A három halálos áldozatot követelő tragédia miatt bezárt szórakozóhelyen nagyméretű dinitrogén-oxidos palackokat és eldobott lufikat talált a rendőrség. Kiderült: a szabálytalanságok miatt sokkal nagyobb baj is történhetett volna.

2011. február 21. 10:14

Elkészült az igazságügyi tűzvédelmi szakértő jelentése a Nyugati téri West Balkánról - tudta meg a Magyar Hírlap. Öt olyan teraszmelegítőt találtak, amelyek kültéri használatra valók, ugyanis az égéstermék elvezetése nem megoldott. A szakértő szerint emiatt akár nagyobb tragédia is történhetett volna. A szórakozóhelynek csak a földszinti kávéző üzemeltetésére volt engedélye, ám a nagyobb bulikat a felső szinteken tartották, melyek átépítés alatt álló, félkész területek voltak. Ezeken a területeken a vendégek testi épségét építési anyagok, félkész falak és burkolatlan födémgerendák veszélyeztették.

A lépcsőház ablakait nem lehetett kinyitni, tűz esetén a füst miatt pánik tört volna ki: a Fővárosi Tűzoltóság korábbi szakvéleménye szerint a harmadik emeletről csak 307 embernek lett volna ideje biztonságosan távozni, viszont január 15-i tragédia éjjelén mintegy 2800 fő tartózkodott a felső termekben. A szakértő szerint ezzel az információval az üzemeltetők is tisztában voltak, mert egy tavalyi tűzvédelmi ellenőrzéskor ígéretet tettek rá, hogy a hiányosságok pótlásáig nem használják a termeket. A negyedik emeleten több dinitrogén-oxidos palackot és eldobált használt lufikat találtak. Az euforizáló hatása miatt kéjgázként ismert anyagot olcsó partidrogként használják. Az anyagot nem használják építkezéseknél, ráadásul a talált palackok nagyok, így csak az üzemeltetők, vagy a biztonsági őrök vihették oda őket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!