WB: Megvan a szakértői anyag

2011. február 18. 13:21

Nyilvánosságra került a West Balkán-nyomozás szakértői anyaga: a dokumentumok alapján számos mulasztás és hiányosság együttesen okozták a tragédiát.

2011. február 18. 13:21

A hvg megszerezte a West Balkán-ügy szakértői anyagát, melyben egy személyi és vagyonvédelmi szakember azt állítja: a tragikus baleset bekövetkezéséért felelősek a hely üzemeltetői, a rendezvény szervezői, valamint a biztonsági szolgálat és a VI. kerületi rendőrkapitányság emberei is.

Gondok voltak a West Balkán épületével is: a Dinamo Építész Csoport még 2010. őszén jelezte, hogy a három füstmentes lépcsőház „jelenleg nem minden igényt elégít ki”. Tavaly a terézvárosi önkormányzat építési osztálya is nyújtott be építésügyi kifogást a West-Balkán Skála Kft. működésének további engedélyezését megakadályozandó.

További probléma, hogy a rendezvény nem rendelkezett biztosítási tervvel. Csupán egy „Őrutasítás” állt rendelkezésre, mely tartalmazta ugyan a vészhelyzet során kötelező teendőket, ám a helyszín bejárására nem került sor.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. február 18. 16:37
Diszkréten kimaradt a sorolásból, az inkompetens önkormányzat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!