Szigorodik a tűzvédelmi törvény

2011. március 29. 09:52

Szerdán lép életbe a tűzvédelmi törvény módosítása, mely bejelentési kötelezettséget ír elő, ha az adott létesítmény termelési-tárolási kapacitását jelentősen növelő átépítést hajtanak végre.

2011. március 29. 09:52

Szerdától érvényes a tűz elleni védekezésről szóló törvény legújabb módosítása, melyet a kormány szerint a három halálos áldozatot követelő West Balkán-tragédia indokol.

A Magyar Közlönyben a múlt héten megjelenő, Lex Balkánként emlegetett törvény alapján minden olyan átépítést és felújítást be kell jelenteni, amely az adott létesítmény termelési, illetve tárolási kapacitását legalább 15 százalékkal növeli.

A kötelezettségnek a munka megkezdése előtt 15 nappal kell eleget tenni. További változás, hogy a tűzvédelmi bírságok ezentúl adók módjára, a késedelmi pótlékokkal együtt behajtandó köztartozásnak minősülnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!