Szigorodott a zenés rendezvények ellenőrzése

2011. március 09. 12:17

Csak jegyzői engedély birtokában lehet ezentúl „zenés, táncos rendezvényt” tartani tömegtartózkodásra szolgáló létesítményekben.

2011. március 09. 12:17

„Zenés, táncos rendezvényt” csak a jegyző által kiadott rendezvénytartási engedély birtokában lehet megtartani egy új kormányrendelet értelmében. A hatóság a rendezvényt köteles felfüggeszteni, amennyiben a résztvevők száma jelentősen meghaladja a hely befogadóképességét. A rendelet a tömegtartózkodásra szolgáló létesítményekre, és az ezer főnél nagyobb létszámú szabadtéri eseményekre vonatkozik.

Ilyen rendezvényt ezentúl vagy a helyiség üzemeltetője, vagy kulturális rendezvényszervezői, vagy rendezvény- és konferenciaszervezői képesítéssel rendelkező cég szervezhet. A hatóságok évente kötelesek ellenőrizni a helyszínt rendezvényen kívüli időpontban, probléma esetén az engedélyt 90 napra is bevonhatják. A hatóság kétszer rendezvények alatt is köteles ellenőrzést végezni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2011. március 09. 14:36
Azt hiszem most jött el a pillanat, mikor befejeztem a szórakozóhelyeken történő bulizásokat. Negyven elmúltam, így az elmúlt években ritkultak a partyzásaim (mondjuk ebben inkább a válság miatti keresetcsökkenés mint az öregedés játszott szerepet), de azért rendszeresen előfordultam az éjszakában. Na ennek vége, mert nem szeretném újra a nyolcvanas években érezni magam, mikor a szemünk sarkából mindig figyelnünk kellett, hogy van-e rendőr a környéken. Mert ez 16-18 évesen még valahol buli is, de most már nem. Maradnak a házibulik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!