A Fidesz cáfolta Kolláth Györgyöt

2011. április 26. 11:22

A fideszes Gulyás Gergely három indokkal cáfolta Kolláth György azon állítását, hogy az új alkotmány hiányossága miatt jövőre két alkotmány is érvényben lehet.

2011. április 26. 11:22

Kolláth György alkotmányjogász a Népszabadságnak beszélt arról, hogy az új alkotmány nem rendelkezik a régi alaptörvény hatályon kívül helyezéséről. A szakember szerint ez formailag két, egyszerre hatályban lévő alkotmányt jelenthet 2012-től. „Ez botrányos szakmai baki, amit mindenképpen orvosolni kell. Mindez azt jelenti, hogy máris alkotmánymódosításhoz kell folyamodnia az Országgyűlésnek, alig hogy elfogadták a törvényt. A selejt bosszúja” - magyarázta Kolláth György.

Gulyás Gergely, a kormánypártok alkotmányszövegező bizottságának tagja erre reagálva kedden közölte: Kolláth György nyilatkozata három okból is megalapozatlan. Az új alkotmány a politikus szerint rögzíti, hogy minden átmeneti szabályról, hatálybalépésről külön törvény rendelkezik. Gulyás második indoka az, hogy a jelenlegi alaptörvény is leszögezi, érvényessége a végleges alkotmány elfogadásáig tart. A harmadik érv a római jog eszköztárával él: ez alapján az ugyanolyan témakörben hozott újabb törvény automatikusan a korábbi helyébe lép.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2011. április 27. 07:43
Kolláth magát nevezte ki alkotmányjogásznak, nem az. Egy lecsúszott bohóc, aki BM-es.
Sebastian Knight
2011. április 26. 16:10
Nem szép a NOL-tól, hogy selejtnek nevezi Kolláthot.
flo
2011. április 26. 15:03
Tegye fel a kezét a kommentelők közül, akinek van jogi végzettsége és nem csak rutinból fröcsög. Nem látom a kezeket. Szóval, Gulyás professzor úr egyik állítása sem állja meg a helyét jogi szempontból.
Kernel
2011. április 26. 13:31
A zsidók már nem is próbálnak gondolkozni mielőtt megszólalnak valahol ? Akinek a háza ég... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!