Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Eltűnt Petrétei alkotmányterve

2011. április 01. 16:02

Nem találják a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban az alkotmány-normaszöveget, melyet Petrétei József készített 2006-ban.

2011. április 01. 16:02

Nem találják Petrétei József egykori igazságügy-miniszter 2006-ban elkészített alkotmánykoncepcióját - tudta meg a Magyar Hírlap. Péterfi Attila adatvédelmi biztos szerint közérdekű adatok eltüntetése akár két év szabadságvesztéssel is büntethető.

Az alkotmány-normaszöveg nem található meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. Gáva Krisztián, a tárca helyettes államtitkára elmondta: lehetséges, hogy az iktatási ügyintéző hibázott, ám az is, hogy hivatalosan nem készült ilyen dokumentum.

Péterfi Attila szerint az alkotmány-normaszöveget nem lehet eltitkolni, ma pedig már indok sincs erre. A dokumentumot egyébként már 2006-ban, a TASZ kérésére sem hozták nyilvánosságra - írja a Magyar Hírlap.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2011. április 02. 15:42
Nem csak az tűnt el, 20 ezer milliárd forint is! Ahol ballibek vannak, mindennek lábakél!
tevevanegypupu
2011. április 02. 08:20
A helyzetbol adodoan most mar majd az kovetkezik, hogy Gyurcsany elopattan es azt mondja, hogy azert nem tamogatjak mert az tulajdonkeppen az ovek volt csak a fidesz ellopta. Kulonben ha a fidesz alkotmanyozott volna zart ajtok mogott, azzal tele lenne a sajto. Ezt a hirt viszont alig-alig hallani valahol, pedig a fidesznek ki kellene hasznalni es mindent telekurtolni vele. De a kommunikaciohoz valtozatlanul egyaltalan nem ertenek.A minden hajjal megkent liberalbaloldal annal inkabb. Jobb lenne ugyesebb kommunikacios szakembereket keresni.
aetius
2011. április 02. 07:59
http://www.mno.hu/upload/docfiles/1104/ ... otmany.pdf Külön érdekes a 2. sorban a Szent Korona, meg mondjuk ők is megtiltották volna a főügyész interpellálhatóságát. Viszont most ezekkel támadják a Fideszt :D
nagykata
2011. április 02. 05:04
itt van a Gyúrcsányi alkotmánytervezet: http://www.mno.hu/upload/docfiles/1104/petreteialkotmany.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!