Az MSZP is támogatta a kormánypárti jelölteket

2011. június 20. 12:59

A parlamenti jelölőbizottságban az öt kormánypárti alkotmánybíró-jelölt kapta meg a szükséges támogatást. Az MSZP minden jelöltet támogatott, a Jobbik egyet, míg az LMP kettőt.

2011. június 20. 12:59

Az Alkotmánybíróság (Ab) elnökét és tagjait jelölő eseti bizottság zárt tanácskozása után az elnök, a fideszes Varga István közölte, a keddi alkotmányügyi bizottsági meghallgatásra „öt jelölt maradt állva”: Balsai István fideszes országgyűlési képviselő, volt igazságügy-miniszter, Pokol Béla egyetemi tanár, Szalay Péter ügyvéd, Szívós Mária, a Fővárosi Bíróság tanácselnöke és Dienes-Oehm Egon korábbi nagykövet, nemzetközi magánjogász.

A parlament már a jövő héten szavazhat az öt új alkotmánybíróról. Az MTI úgy tudja, az MSZP minden kormánypárti jelöltre igennel szavazott, a Jobbik pedig Pokol Bélát támogatta, míg a másik négy fideszes, illetve KDNP-s jelöltnél tartózkodott. Az LMP Szalay Péter és Szívós Mária esetében igennel szavazott, Dienes-Oehm Egonnál tartózkodott, míg Balsai Istvánra és Pokol Bélára nemmel voksolt.

Az Országgyűlés döntése értelmében szeptember 1-jétől a jelenlegi 11 helyett 15 tagja lesz az Ab-nek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2011. június 20. 15:18
Az emeszpé késöbb úgy is letagadja, hogy támogatta- " az nem is úgy volt- mi nem is voltunk ott. Bla...bla." Elvtársak! Mi ez az elhajlás? Mi az, hogy nem zsigerből- csak úgy lazán ellenzünk mindent? Nem voltatok magatoknál - mi? :-)
egysegelem
2011. június 20. 13:40
Az LMP szavazatai korrektek, a part bohocokra nemet mondtak, akit nem ismernek rendesen tartozkodtak, a ket szakembert tamogattak. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!