Az ügyvédek kiállnak a jogsértések ellen

2011. június 27. 13:21

A Magyar Ügyvédi Kamara közleményt adott ki, melyben rögzítik, hogy az ügyvédeknek minden esetben alkotmányos joga és kötelessége fellépni a védői munkához kapcsolódó jogok védelme érdekében.

2011. június 27. 13:21

A Magyar Ügyvédi Kamara hétfőn közölte: a szervezet aggályosnak tekinti azokat a megnyilvánulásokat, melyek feladatuk teljesítése miatt érik az ügyvédeket. A közlemény leszögezi, hogy a Magyar Ügyvédi Kamarát annak elnöke képviseli, akinek joga van minden olyan ügyben nyilatkozni, mely a kamara feladatkörébe tartozik.

A szervezet által elfogadott állásfolgalás alapján „az ügyvédség joga és kötelessége minden törvényes eszközzel fellépni a szabadon kifejthető képviseleti tevékenység, a tisztességes eljáráshoz való jog, az ügyfélegyenlőség, valamint a képviselethez, a védelemhez való jog maradéktalan érvényesítéséért”.

Bálint János, a MÜK elnöke többször is bírálta a büntetőeljárási törvény módosítására vonatkozó javaslatot. Az alkotmányügyi bizottság fideszes elnöke, Cser-Palkovics András szerint nem tudnak mit kezdeni Bálint megdöbbentő nyilatkozatával”.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. június 27. 22:42
Rakjuk Palkót egy bodzaszamurájjal ügyvéd nélküli előzetesbe, majd megdöbbentően nyilatkozik arról, miket tudtak neki hova tenni.
stromboli
2011. június 27. 17:55
Az ügyvédi kamara elnöke hivatalból tagja az Országos Igazságügyi Tanácsnak. Ez azt jelenti, hogy az igazságszolgáltatás aktuális kérdésében azonnal rendkívül kényes adatok birtokába jut. Ehhez képest olyan büntető ügyekben vállal képviseletet, ahol nem vitathatóan a vádlottak a magyar állam ellen követtek el bűncselekményt, vagy legalábbis gyanúsítottak. Ez egy összeférhetetlen helyzet, senkinek nem tűnik fel?Nem véletlenül terjedt el a hír, hogy az elnök felhozta a fővárosba Gyurcsány tanukénti kihallgatása előtt a kecskeméti büntető per iratait, s azokat együtt áttanulták.
tph
2011. június 27. 16:17
ööö, nem Bánáti az a Bálint?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!