Megvannak az alkotmánybíró-jelöltek

2011. június 08. 15:37

A Magyar Nemzet szerint Szívós Mária, Balsai István, Pokol Béla és Szalay Péter a Fidesz alkotmánybíró-jelöltje. A lap információt megerősítette az MTI-nek egy vezető fideszes politikus is.

2011. június 08. 15:37

Szívós Mária, Balsai István, Pokol Béla és Szalay Péter neve biztosan szerepel a Fidesz alkotmánybíró-jelöltjeinek névsorában tudta meg a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozók egyetlen hely sorsát nevezték bizonytalannak. A fennmaradó posztra a Fideszen felmerült Péterfalvi Attila neve is, de így nem adhatna jelöltet a KDNP, aki Dienes-Ohm Egont jelöli a taláros testületbe. A Magyar Nemzet információt az MTI-nek a Fidesz egyik vezető politikus is megerősítette.

Új alkotmánybírókra azért van szükség, mert a parlament döntése értelmében szeptember elsejétől a jelenlegi 11 helyett 15 tagja lesz az Alkotmánybíróságnak, egy poszt pedig jelenleg is betöltetlen. Az új tagokat a Ház július 31-ig, azaz még a tavaszi ülésszakon megválasztja, valamint ugyaneddig választ a testület tagjai közül elnököt is. A Népszabadság szerint a testület vezetője az elnöki posztot jelenleg is betöltő Paczolay Péter lehet.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. június 09. 17:48
Azért ez a balsai nem egy hülye fazon! Tudta, hogy mikor kell átigazolni a dávidibi színtársulatból az orbány féle amatőr színt játszókhoz.
küllő
2011. június 08. 18:28
Bravo!!! Belülről bomlasztja majd a fideszkülönítmény az AB.-t. A sunyi alcsúti módszerek itt is. BANÁNKÖZTÁRSASÁG !
El Topo
2011. június 08. 18:17
Óriási! Azt mondja ez az édibédi Pokol Béla (MN tavaly augusztus 17): "Ha az adott településen az előzetes tapasztalatok alapján a közvéleményben meghatározott nemzeti vagy etnikai kisebbséghez tartozók esetében fokozott bűnelkövetés valószínűsége vált bevetté, a magánfelek közötti viszonyban e kisebbséghez tartozók vonatkozásában az egyenlő bánásmód követelményétől az (1) bekezdés alá tartozó viszonyokban el lehet tekinteni. Amennyiben a későbbi tapasztalatok alapján a közvéleményben már nem állapítható meg a jelzett kivétel indoka, az egyenlő bánásmód követelményétől való eltérést azonnal meg kell szüntetni. Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak az etnikai kisebbséghez tartozás esetén a panaszok elbírálásánál mindig az érintett település közvéleményének előzetes tapasztalataiból kell kiindulnia." Brávó! Alkotmánybíró jelölt!
flo
2011. június 08. 17:51
egyébként mi az a KDNP?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!