Nyilvános az alkotmánybíró-jelöltek neve

2011. június 14. 14:17

A Fidesz Pokol Bélát, Balsai Istvánt, Szalay Pétert és Szívós Máriát jelölte az Alkotmánybíróság tagjának. A kereszténydemokraták jelöltje Dienes-Oehm Egon nemzetközi jogász lett.

2011. június 14. 14:17

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ismertette a kormánypártok négy alkotmánybíró-jelöltjét. A jelöltek között megtalálható Balsai István fideszes országgyűlési képviselő, egykori igazságügy-miniszter, Pokol Béla jogász, politológus, egyetemi tanár, Szalay Péter ügyvéd és Szívós Mária, a Fővárosi Bíróság tanácselnöke is.

A képviselőcsoport által támogatott jelöltekre Orbán Viktor miniszterelnök tett javaslatot. Lázár János bemutatta a KDNP jelöltjét, Dienes-Oehm Egon korábbi nagykövetet, nemzetközi jogászt is. Az öt új alkotmánybíróról két héten belül dönt a parlament.

A miniszterelnök nem tett javaslatot az Alkotmánybíróság elnökének személyére. Lázár János ugyanakkor kijelentette: amennyiben Orbán Viktor Paczolay Péter jelenlegi elnököt jelöli, ő támogatni fogja a jelölést.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ketroot
2011. június 14. 18:50
Az meg külön szép, hogy Orbán jelölget... De azért kommunistázzatok csak nyugodtan.
miertnememlekszem
2011. június 14. 17:41
egyébként nemzetközi összehasonlításban talán tényleg kiemelkedően nagy volt a szerepe/jogköre az alkotmánybíróságnak magyaro-on az utóbbi 20 évben, vagy nem?
küllő
2011. június 14. 17:40
ÉLJEN A NARANCSDIKTATÚRA !!!!!
ketroot
2011. június 14. 16:07
...Balsai?! Ó, hogy rohadnátok meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!