Árfolyamrögzítés: a bank fizet

2011. augusztus 19. 16:37

A bank fizeti a közjegyzői díjat a szerződés-módosításra árfolyamrögzítés esetén.

2011. augusztus 19. 16:37

A devizahiteleknél az árfolyamrögzítés - maximum 36 hónapos időszakra szóló - lejárta után a gyűjtőszámlán felgyülemlett adósság havi törlesztő összege nem haladhatja meg a rögzített árfolyam alkalmazási időszak alatti utolsó törlesztőrészlet összegének 15 százalékát. Emellett a devizakölcsönök törlesztése a mindenkori árfolyamon történik - olvasható a kormány.hu-n.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter hamarosan megjelenő rendelete előírja, hogy nem terhelhető az ügyfélre közjegyzői díj az árfolyamrögzítéssel járó hitelszerződés-módosításért, illetve az az alapján tett tartozás elismerő nyilatkozatért. A közjegyzői munkadíj és költségtérítés megfizetésére a hitelező pénzügyi intézmény köteles.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. augusztus 21. 19:53
"Árfolyamrögzítés: a bank fizet" Remekbeszabott hazug és megtévesztő mandineres cím,a Párt szolgálatában. Úgy hangzik,mintha ha a devizahiteleseket sújtó teherből bármi jelentőset a bankokra sikerült volna áthárítani.A pár tízezer forintos közjegyzői díj az semmi,szinte érdektelen hányada az adósságnak. Persze több oka is van,hogy ezt a dolgot rátukmálta a kormány a bankokra. A bankok belementek,hiszen elhanyagolható összeg lesz,mivel kevesen is választják majd az árfolyamrögzítéses beugratást,de maga az összeg is jelentéktelen. A kormány meg ismeri az emberi természet rosszabik oldalát: -sokan,ha azt hallják,valamit nem nekik kell fizetni,már rohannak is,"mer ami ingyen van az jó" -lehet alapozni az emberekben meglévő gyűlöletre is: "ezaz,helyes,fizessen a rohadt rabló bank" Tehát egyszerre építenek az emberek rosszindulatára,butaságára,zsugoriságára.Mivel ez árfolyamrögzítéses átverés eddig nem jött be,ezzel akarja kicsit felturbózni a kormány.
narmer
2011. augusztus 21. 10:37
Azért azt nem nagyon értem, hogy a londoni elemzők mitől értenek Magyarországhoz annyira. Talán otthon kéne először rendet tenni és utána pofázni másokról. Ha annyira értenek mindent, miért nem a font a menekülő valuta? Nagyon jól kérdezte egy Kardos nevű fazon aMN-ben, hogy kik azok a titokzatos londoni elemzők, akik előtt haptákba kell vágni magunkat.
Omega2010
2011. augusztus 20. 13:58
2008 nyarán még 142 volt a frank. Ez tény. Addig még senkinek nem volt baja a devizahitellel, aztán jött a világválság. Érthetően megemelkedett a frank árfolyama 200-220-ra. A fidesz verte magát és a szocikra kente Most mi a helyzet? Nincs válság, de ha van egy pánik a tőzsdéken, akkor a forint veszít a legtöbbet régiós szinten a frankkal szemben. Nos, ez már tényleg a fidesz hiába a rettentő rossz gazdasági helyzetünk miatt, amit csak nekik köszönhetünk. "Már a kormány új terveit is kétségbe vonják Londonban 2011. augusztus 20. | 11:05 A kormányzat idei évre vonatkozó 2%-os növekedési prognózisát is optimistának tartják a BNP Paribas londoni elemzői. A szakértők egyúttal arra figyelmeztetnek, hogy ha a kormány a költségvetési elcsúszások kezelésekor a kényelmes megoldást választja és többet költ folyó kiadásokra a nyugdíjvagyonból, azzal ront Magyarország (amúgy is sérülékeny) befektetői megítélésén." http://www.portfolio.hu/gazdasag/mar_a_kormany_uj_terveit_is_ketsegbe_vonjak_londonban.154104.html Szerintem mindenki emlékszik, hogy orbán állandóan gazdasági fellendülést ígért, mert ők tudják a megoldást. Ebben az évben még úgy sem tudják tartani a tervet, hogy ott van a több milliárdos magánnyugdíj vagyon. Vajon mi várható jövőre e nélkül???
batom
2011. augusztus 20. 08:35
Csányi-Járai-Matolcsy-Demján-stb....madarat tolláról, embert barátjáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!