Extra pénz a kórházaknak

2011. augusztus 09. 18:42

Az Egészségbiztosítási Alap tőkeátcsoportosítása nyomán év végéig 1,7 milliárd forinttal többet kapnak az egyes kórházak bizonyos műtétek elvégzésére. Az egészségügyért felelős államtitkárság és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) célja a várólisták megkurtítása.

2011. augusztus 09. 18:42

1,7 milliárd forinttal emelik augusztustól a kórházak rendelkezésére álló, az Egészségbiztosítási Alapban a tételes elszámolású eszközök és nagy értékű műtétek finanszírozására szánt összeget. Az egészségügyért felelős államtitkárság és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közös közleményében azt írja: a cél, hogy csökkenjen a várakozási idő azon betegek körében, akik transzplantációra vagy korszerű eszköz beültetésére várnak.

A közlemény szerint a jelentős többletet az E Alap belső erőforrásainak átcsoportosításaiból fedezik, ennek eredményeként az érintett intézmények ez évre elszámolható keretösszegét az OEP a hónap elejétől a finanszírozási szerződés módosításával automatikusan megemelte.

Az intézmények így várhatóan nagyobb számban végezhetnek majd máj- és vesetranszplantációs műtéteket, továbbá több, a veleszületett halláskárosodást javító implantátum és gerincstabilizáló implantátum beültetésére nyílik lehetőségük.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.A.
2011. augusztus 10. 06:38
Ennek a bejelentésnek közvetlen, azonnali eredménye már ma lesz. A kórházakban nagy erőkkel fognak csörögni a telefonok, amiben a régóta kifizetetlen beszállítók próbálnak nyomást gyakorolni: "Halljuk pénz érkezik, mennyit tudtok belőle utalni?" És igazuk van akkor is, ha ezt a pénzt most nem erre szánták eredetileg.
liberálzöld.
2011. augusztus 09. 23:13
"1,7 milliárd forinttal emelik augusztustól a kórházak rendelkezésére álló, az Egészségbiztosítási Alapban a tételes elszámolású eszközök és nagy értékű műtétek finanszírozására szánt összeget. " Mármint korházanként, ugye? Merhogy szummában annyit ér, mint halottnak a nyelves puszsi! S ha még mellé vesszük a "fele sem igaz" c. valóság -tapasztalati-együtthatót, akkor bizony nagy gödör az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!