Készül a Posta a piaci nyitásra

2011. október 11. 13:53

2013-ig felkészül a Magyar Posta a piaci liberalizációra - mondta Geszti László vezérigazgató a keddi sajtótájékoztatón. Véleménye szerint helyzetüket jelentősen megnehezíti majd a közbeszerzési kötelezettség.

2011. október 11. 13:53

A 2013-as piacnyitásig felkészül a Magyar Posta az értékpapírok értékesítésére az ahhoz kapcsolódó számlavezetéssel. A telekommunikáció területén részt vesz az adatátvitelben, a vidéki kispostákat pedig üzemeltetésbe adja - mondta Geszti László vezérigazgató sajtótájékoztatón kedden Budapesten. A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a szabad piacra való áttéréshez szükséges az uniós irányelv átvétele, valamint a piaci szereplés jogi környezetének megteremtése, de úgy, hogy a posta a nemzeti infrastruktúra része maradjon, és a 35 ezer fős létszám ne csökkenjen.

A piaci versenyt hátráltató tényezők között Geszti László a kizárólag a postára kötelező közbeszerzést említette.

Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettes távlati célként az energia postai értékesítését, valamint a közüzemi mérők leolvasását jelölte meg. Bakati Gábor pénzforgalmi vezérigazgató helyettes elmondta, a posta nem akar bankká válni, de a családok és kisebb vállalkozások napi pénzforgalmát lebonyolítják, méghozzá a bankoknál megszokott minőségben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2011. október 11. 19:15
Az a fránya közbeszerzés....mivel közpénzekből gazdálkodó állami cég, még jó, hogy így van.
liberálzöld.
2011. október 11. 14:50
"Készül a Posta a piaci nyitásra" Már megint. Vagy még mindig? '98 óta hallom?
tmonk
2011. október 11. 14:25
Minek? A kormány úgyis betiltja a liberalizáció minden formáját :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!