Biztos a svéd modellben az MSZP

2011. november 16. 13:30

A szocialisták biztosra veszik, hogy a kormány bevezeti a svéd nyugdíjmodellt. A párt számítása szerint ez a lépés az ellátások körülbelül 20 százalékos csökkenéséhez vezetne.

2011. november 16. 13:30

„A kormány célja, hogy a nyugdíjakat csak az e célra befizetett járulékokból fedezzék, ez pedig a svéd modell alapja. Ennek jellegzetessége, hogy a nyugdíjak nem tervezhetők, mértük csak a nyugdíjba vonuláskor derül ki” – mondta el Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdán.

A szocialisták úgy számolnak, hogy a névleges egyéni számlán alapuló, a nyugdíjkifizetéseket a mindenkori járulékokból finanszírozó svéd modell alkalmazása az ellátások mintegy 20 százalékos csökkenésével járna Magyarországon.

A korhatár alatti nyugdíjak megszüntetésével a jelenlegi hárommillióról 1,7 millióra csökken a nyugdíjasok száma Korózs szerint, és bár a nagy többség továbbra is kap majd valamilyen ellátást, rájuk már nem terjed ki a nyugdíjak alkotmányos védelme.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolidoki
2011. november 16. 17:08
ha lesz svéd koronánk,ha lesz NOBEL díjunk,ha lesz svéd királyunk,megszabadulunk a vörös bároktól,és a sok minisztériumi közalkalmazottól,és talán egyszer jogállamban élünk és a bukott politikusoktól végleg megszabadulunk.éljen a párt éljen a bukott orosz gondolkodás,és a rezsim ....
demoplutokrata
2011. november 16. 16:29
Én meg sajnos még mindig nem vagyok biztos a svéd modellben. Ugyan az lenne a megoldás, de a kormány túl impotens hozzá az eddigi tapasztalatok szerint, hogy be merje vezetni. Majd az államcsőd után talán meggondolják magukat.
hátakkor
2011. november 16. 14:42
akármilyen szomorú, a -20% nyögdíj reális lene. Sőt.. nem csak ott.
elfelejtette
2011. november 16. 14:29
"Ennek jellegzetessége, hogy a nyugdíjak nem tervezhetők, mértük csak a nyugdíjba vonuláskor derül ki” Szerintem a nyugdíjak eddig sem voltak tervezhetőek. Akármilyen nyugdíjszámítási rendszer is volt, a gazdasági helyzet és az aktív/nyugdíjas arány döntötte el, mennyi a nyugdíjak vásárlóértéke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!