Fischer: Felejtsük el a 27 tagállamot

2011. november 09. 16:20

Nem látom, hogy ez a 27 ország együtt bármilyen érdemi reformot tudna véghezvinni - mondta Joschka Fischer a Zeitnek, amit a hvg.hu idéz.

2011. november 09. 16:20

„Felejtsük el a 27 uniós tagállamot! Sajnálatos, de nem látom, hogy ez a 27 ország együtt bármilyen érdemi reformot tudna véghezvinni” - jelentette ki Joschka Fischer volt német külügyminiszter a Die Zeitnak adott interjújában, amit a hvg.hu idéz.

Fischer Schengen mintájára előörsöt alakítana, amelyet az euró közös érdeke tartana össze. A volt külügyér szerint tízpontos tervre van szükség egy politikai unió megteremtéséhez. A zöld politikus létrehozna egy tanácsadó euró-kamarát a nemzeti parlamentek vezető politikusaiból. Joschka Fischer úgy fogalmazott: „nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy ne veszítsük el Európát. A politikus szerint a kockázat jelenleg nagyon nagy. Az európai kontinens az euró nélkül is megmarad, ám politikai-kulturális projektként megszűnik létezni - idézi a Die Zeit interjúját a hvg.hu.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. november 10. 00:02
Ez egy magyar gyerek, úgyhogy az EU sorsa meg van pecsételve :)
Vizigót
2011. november 09. 22:35
Javitás: Ennyi idősen még éretlen?
Vizigót
2011. november 09. 22:30
"A zöld politikus" Ennyi idősen még nem éretlen? Ez a Cohn-Bendit egyik spanja régről, nem csipázom az efféléket. Az Unijó meg kimondottan nem érdekel.
Himalája
2011. november 09. 21:29
"A zöld politikus létrehozna egy tanácsadó euró-kamarát a nemzeti parlamentek vezető politikusaiból." Az ilyen javaslatok általában sikerülni is szoktak. Főleg, ha a politikusoknak a munkáért e tanácsadó euró-kamarában még jó fizetést is kapnak. Az ilyen lehetőségeket, hozzájutni egy kis plussz jövedelemhez a politikusok nem szoktak kihagyni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!