Kezdődik a West Balkán-per

2011. november 08. 08:09

Az áldozatok családjait képviselő ügyvéd szerint „egy-két ember hiányzik a vádlottak padjáról”. Bálint Zoltán szerint az önkormányzatnak kötelessége lett volna a West-Balkán bezáratása. Az ügyben négy embert vádolnak.

2011. november 08. 08:09

Kedden reggel kezdődik meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) a budapesti West-Balkán szórakozóhelyen idén január 15-én éjszaka történt, három fiatal lány életét követelő tragédia tárgyalása - írja összeállításában az Origo. Négy embert vádol halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, mindegyikükre fogházbüntetés kiszabását kérte az ügyészség.

A vádirat szerint Sz. Győző, a West-Balkán egyik tulajdonosa és ügyvezetője, K. Tamás és Cs. József, a Noise Night Life szervezői, illetve H. István, a West-Balkán biztonsági őreinek főnöke tehetők felelőssé a tragédiáért. Az áldozatok családjait képviselő ügyvéd szerint azonban „egy-két ember hiányzik a vádlottak padjáról”, mert az ügyészség nem foglalkozott azokkal a mulasztásokkal, amelyek lehetővé tették a szórakozóhely szabálytalan működését. Az ügyvéd ezért pótnyomozás elrendelését kérte a legfőbb ügyésztől. Bálint Zoltán szerint az önkormányzatnak nemcsak lehetősége volt a West-Balkán bezáratására, de ez kötelessége is lett volna.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya ezredes
2011. november 08. 15:11
Mindenesetre sajatsagos, hogy az un. szeljobb portalok azonnal elkezdtek terelni a ciganymesevel.
WWZD?
2011. november 08. 13:54
K. Tamás apja ügyész. Vajon miért nem lett belőle vádlott? Hánynom kell ettől az országtól.
drieno
2011. november 08. 13:04
vajon nem kéne-e a jogalkotókat is megkérdezni, miért tették lehetővé, hogy előzetes vizsgálat engedélyek stb bemutatása nélkül legyen kénytelen kiadni az önkormányzat az ilyen cégeknek a működési engedélyt, sőt, hogy minden hatósági engedély megszerzése nélkül működhessenek három napig?
Fakutya ezredes
2011. november 08. 11:32
Kivancsi lennek, melyik cuchazas partyizannak a fattyui ezek a kis korcsok. http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=wbtragedia&MN=Joghalo&LN=Hungarian
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!