Trabant sofőrhöz hasonlítja Orbánt a Guardian

2011. december 26. 15:58

A lap szerint Orbán tovább nyomja a gázpedált és neki irányítja a kocsit az EU-kamionnak.

2011. december 26. 15:58

Szerkesztőségi cikkben kritizálja a Orbán Viktort a brit Guardian, amelyben egy olyan Trabant vezetőjéhez hasonlítja a miniszterelnököt, ami teljes gázzal hajt egy európai tömegkarambol felé. A lap szerint Orbán valódi rendszerváltást ígért a kormányváltáskor, mert az 1989-es szerinte elbukott. A Guardian írása szerint ennek keretében jelentős változások történtek az állami intézményekben, Fidesz-közeli embereket neveztek ki vezető tisztségekbe.

A cikk szerint a miniszterelnök viharos múltját használja fel arra, hogy visszafordítsa az idő kerekét. Így a Fidesz víziója szerint az ország többé nem köztársaság, hanem a „magyarok országa”, amibe beletartoznak a határon túli magyarok is, létrehozva Nagy-Magyarország térképét. A Guardian szerint a Fidesz azzal a Jobbikkal „flörtöl”, amelynek egyenruhásai Észak-Magyarországon romákat terrorizáltak. Eközben a kormányfő elidegenítette az ország természetes szövetségeseit, elege lett Hillary Clinton-nak, az EU-nak és az IMF-nek is elege lett.

A Guardian írása szerint az államnak nem az államadósság a fő problémája, hanem a kormány. Kitért a jegybanktörvényre és a pénzügyi stabilitásról szóló törvényre, amely kapcsán a cikk szerint kicsúcsosodott a szembenállás, és csökkent az IMF-hitelmegállapodás esélye. Megemlékeztek az ország S&P általi leminősítéséről is. A írás úgy véli, hogy a miniszterelnök reakciója eddig az volt, hogy tovább nyomta a gázpedált, és az EU-kamionnak irányította a Trabantot. Azon elmélkednek, hogy Orbán Viktor kivétel, vagy Európa perifériáján általánossá válik a nacionalista politika – írja az Index.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Terminátor
2011. december 27. 12:24
Hogy vezetne trabantot ,amikor nincs is autója . - politikusok vagyonbevallása-
rakosi
2011. december 27. 11:59
Orbán szeret pénz nélkül száguldozni. Lehet, hogy megint a jogosítványa bánja? "Gyorsan hajtott Orbán Viktor Romániában, amikor megállították a helyi rendőrök, hogy megbírságolják. A Fidesz elnökénél nem volt elegendő készpénz, ezért elvették a jogosítványát, amit két nappal később adtak vissza egy barátjának - írja a Blikk. Orbán elismerte a szabálytalanságot."
liberálzöld.
2011. december 27. 11:44
Orbán nem trabant sofőr. Ő trabant tervező! Trabant minőséget csinál az országból. És persze vezeti is.
küllő
2011. december 27. 09:21
Hülyeség! A Trabi sofőrök legalább tudnak vezetni! De ez a negyedosztályú focista.......??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!