Kónya szerint akár előrehozott választás is lehet

2012. január 30. 09:22

A Szolidaritás társelnöke az m1 Ma Reggel című műsorában úgy vélte: mivel az emberek egyre elégedetlenebbek a Fidesz politizálásával, így akár az előrehozott választás is kikényszeríthető. Kónya Péter az Ellenzéki Kerekasztallal kapcsolatban leszögezte: szó sincs arról, hogy legitimálni és visszahozni szeretnék Gyurcsány Ferencet.

2012. január 30. 09:22

Márciusban kezdődhetnek meg az Ellenzéki Kerekasztal egyeztetései. Addig még tárgyalni kell a különböző szervezetekkel, köztük az LMP vezetésével is – jelentette ki Kónya Péter az m1 Ma Reggel című műsorában. A Szolidaritás Mozgalom társelnöke hozzátette: ugyan az LMP úgy döntött, hogy nem vesz részt a kerekasztal munkájában, de nem is tudják, milyen koncepció szerint folynának az egyeztetések. Mivel nem akartak beavatkozni a párt belügyeibe, ezért megvárták a kongresszust, mert az új vezetéssel szeretnének tárgyalni.

Kónya szerint az ellenzék stratégiai kérdése, hogyan optimalizálhatják a szavazatokat egy esetleges kormányváltáshoz. Mérlegelni kell, hogy a bizonytalanokat egy széleskörű ellenzéki összefogással, vagy egy teljesen új politikai formációval lehet inkább mozgósítani. Kérdésre leszögezte, szó sincs arról, hogy legitimálni és visszahozni szeretnék Gyurcsány Ferencet a kerekasztallal.

Arra a felvetésre, hogy ha már most összefognak az ellenzéki pártok, 2014-re nem lehet majd őket megkülönböztetni a szakszervezeti vezető azt mondta, nem feltétlenül két évben gondolkodnak. Úgy véli, hogy gőzerővel haladunk egy gazdasági válság felé, az emberek egyre elégedetlenebbek a Fidesz gazdaságpolitikájával, így szerinte kikényszeríthető akár egy előrehozott választás is – jelentette ki Kónya a köztévében.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2012. január 30. 13:59
Nem kell csodálkozni: ezt tanulta a kgb-iskolában! Addig hajtogatja magának, amíg elhiszi, csak kár, hogy gumiszoba lesz a vége:-))))))) Szolidaritásilag:-)))
Valandil
2012. január 30. 13:51
Körte vagy cserkó? - tűnődött KP szolidárvezér a sarki önkiszolgálóban. - Hoppá, még csak fél van! Nem baj, egy fél órával előrehozom a választás.
pemetecukor
2012. január 30. 12:49
Kónya, feltéve hogy lesz választás, és csoda folytán helyzetbe kerülnétek, akkor 10 év szolg.viszony is elég lenne a nyugdíjatokhoz??Ócska kis "macskajancsi" vagy.
Öreg
2012. január 30. 11:59
Ha előrehozott pucsról ábrándozna- hátterében Clintonnéval, Barrosóval, Schulzcal, Konráddal,és más hasonlókkal, arra még van esély, de ott nem Ő áll, hanem a libás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!