Távközlés: több mint harmincmilliárdos állami bevétel várható

2012. január 16. 11:33

Több mint harmincmilliárd forint bevételre tehet szert az állam a frekvencia-árverés során, és bizonyosan állami lesz a negyedik mobilszolgáltató – állítja a NOL.

2012. január 16. 11:33

Harmincmilliárd forintot meghaladó bevétele lesz az államnak a frekvencia-árverésből, és bizonyosan állami lesz a negyedik mobilszolgáltató – állítja a NOL piaci információkra alapozva. A portál megjegyzi, a hivatalos közlések 40-43 milliárd forint bevételről szólhatnak majd, mivel a negyedik szolgáltató indulását lehetővé tevő frekvenciacsomaghoz az állami konzorcium mintegy tízmilliárdot fizet.

Elemzők véleménye szerint ez legfeljebb egy költségvetési soron jelentkezhet bevételként, ugyanis a konzorcium mindhárom tagja száz százalékban állami tulajdonú vállalat. A NOL információi szerint az induló konzorciumon belül az MVM csak tízszázalékos részesedést szerez majd, míg az MFB (MFB-Invest) és a Magyar Posta 45-45 százalékot birtokolhat.

A cikk arról is beszámol, kizárólag a Vodafone-nak sikerült annyi sávot megszereznie, amely lehetőséget adhat a gyors mobilinternet csaknem teljes országos lefedettségének kiépítésére, ami a többi cég beruházási kedvét mérsékelheti majd. A teljes lefedettség biztosítására az állami cégnek is lehetősége lesz, a kiépítés azonban éveket vehet igénybe – teszi hozzá a lap.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. január 16. 23:04
Különadót úgyis vissza kell fizetni.:(
Faqtya ezredes
2012. január 16. 12:05
A világ legmagasabb percdiját lekaszáló geciket jól meg kell szorongatni.
liberálzöld.
2012. január 16. 11:47
Remélem tényeken és nem Matolcsíy-féle sejtéseken alapul bevételi terv. Csak az a kérésem lenne, hogy addig ne költsük el ezt a pénzt sem, amíg be nem folyt! Ne hogy úgy járjunk, mint a hatalmas játékautomata-adóval!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!