West Balkán évforduló: egy év alatt biztonságosabbak lettek a szórakozóhelyek

2012. január 15. 11:01

Jelentősen javult a rendezvények biztonsága az elmúlt egy évben a szabályozás átalakítása és az ellenőrzések nyomán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap, a West Balkán-tragédia évfordulóján.

2012. január 15. 11:01

Miután a Nyugati téri szórakozóhelyen egy évvel ezelőtt három fiatal lány vesztette életét, az Országgyűlés az ellenőrzések szigorításáról döntött és engedélyhez kötötte a háromszáz résztvevőnél nagyobb beltéri, illetve az ezer látogatónál többet fogadó kültéri rendezvények szervezését. A döntés értelmében május közepéig az ország valamennyi szórakozóhelyét soron kívül, közösen ellenőrizték a rendvédelmi hatóságok.

Az első félév átfogó ellenőrzéseit a második félévben utóellenőrzések követték. 2011-ben a hivatásos tűzoltóságok országosan 2279 ellenőrzést hajtottak végre, ezek során 27 szórakozóhelyet zárattak be. Szabálysértési feljelentést 90 szórakozóhely esetében kezdeményeztek az illetékes önkormányzat jegyzőjénél, 108 esetben tűzvédelmi bírságot, 145 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. A tapasztalt hiányosságok miatt 601 esetben hatósági felhívást adtak ki, 307-szer hatósági kötelezéssel éltek a tűzoltóságok.

Az OKF közleménye szerint a szabálytalanságok száma a határozott hatósági tevékenység következtében folyamatos csökkenést mutat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!