Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ötpárti egyeztetést kezdeményez a Fidesz

2012. március 09. 11:03

A Fidesz a párttörvényről, a pártfinanszírozási törvényről, a választási eljárásról szóló törvénnyel kapcsolatos elképzelésekről és az MSZP által benyújtott kampányfinanszírozási törvényjavaslatról egyeztetne hétfőn. A KDNP és a Jobbik részt vesz az egyeztetésen, az MSZP csak feltételekkel, az LMP viszont nem.

2012. március 09. 11:03

A párttörvényről, a pártfinanszírozási törvényről, a választási eljárásról szóló törvénnyel kapcsolatos elképzelésekről és az MSZP által benyújtott kampányfinanszírozási törvényjavaslatról egyeztetne a Fidesz hétfőn a parlamenti pártok képviselőivel.

A kormánypárt közleményben tudatta: országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője hétfőn kora délutánra várja a KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP tárgyalóit. Lázár János bízik abban, hogy az ötpárti egyeztetésen olyan javaslatokat fogadnak el, amelyeket minden parlamenti erő támogatni tud – zárul a tájékoztatás.

Frissítés

Reagáltak a pártok a Fidesz kezdeményezésére. A KDNP részt vesz a megbeszélésen, a kisebbik kormánypártot Rubovszky György képviseli majd. Szintén elmegy az egyeztetésre a Jobbik, bár közleményük szerint nem sok reményt fűznek ahhoz, hogy a tárgyalás érdemben befolyásolja majd a parlamenti munkát.

Az MSZP Lázárnak küldött levelében azt mondta, hogy csak azzal a feltétellel vesznek részt a megbeszélésen, ha hatályon kívül helyezik az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényt. Mesterházy Attila pártelnök további napirendi pontokat is javasolt: megvitatná az alaptörvényt, a munka törvénykönyvét, a médiatörvényt és a választási törvényt is. És kezdeményezik, hogy a parlament vegye napirendre az MSZP kampányfinanszírozásra vonatkozó javaslatát. A szocialistákat egyébként meglepte a kezdeményezés, és kétségeik vannak annak őszinteségével kapcsolatban.

Az LMP viszont biztosan nem megy el a megbeszélésre. Jávor Benedek azt közölte, hogy csak akkor vesznek részt ilyen egyeztetéseken, ha a Fidesz visszavonja azokat az intézkedéseit, amelyek az „egész parlamenti munkát névlegessé tették”. A pártfinanszírozás kapcsán rámutatott arra, hogy az LMP több ízben is beterjesztett arra vonatkozó javaslatokat, de az elmúlt másfél évben „Lázár János nem talált időpontot, hogy egyeztessen róla”, a parlament pedig minden alkalommal gyakorlatilag vita nélkül utasította el azokat.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. március 09. 16:29
A pártok csak a tagsági díjakból éljenek meg.
nyugalmazott tanár
2012. március 09. 14:18
"az MSZP által benyújtott kampányfinanszírozási törvényjavaslatról egyeztetne hétfőn" MSZP? Még van ilyen egylet? Úgy tudtam felszámolták. Magukat. Mire várnak? Nem fog fájni. Senkinek.
liberálzöld.
2012. március 09. 14:16
Még a végén elhiszem, hogy ebben az egyetlen kérdésben tényleg érdekli a Fideszt az ellenzék véleménye....
kukagyerek
2012. március 09. 13:19
A Jobbiknak észnél kell lennie mert az álságos fidesz így akarja azt a látszatot kelteni, hogy a ország népét jogosan irritáló párt és kampányfinanszírozást, össznépi akaratként tüntesse fel. A pártokat tartsa el a tagságuk,és a kampányt is ebből finanszírozzák. Egy fillért se nekik!!! Jobbik! Mutasd meg nekik hogy "csak a nemzet"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!