Navracsics: A non paper nem hivatalos dokumentum

2012. április 13. 12:13

Nem tekinti hivatalos dokumentumnak Navracsics Tibor azt a „non papert”, amelyet a Velencei Bizottság titkára fogalmazott meg az igazságszolgáltatási reformmal kapcsolatban.

2012. április 13. 12:13

A közigazgatási és igazságügyi minisztert egy pénteki rendezvényen kérdezték az újságírók arról a sajtóértesülésről, amely szerint az Európai Bizottsággal egyeztetve „öt pontban összegzett, egyértelmű és nem alkuképes feltételt” fogalmazott meg a magyar bírósági reformmal kapcsolatban a Velencei Bizottság, a kifogást pedig úgynevezett „non paper” útján közölték.

Arra a kérdésre, hogy ez hivatalos uniós véleménynek számít-e, Navracsics Tibor azt mondta: egyrészt ez nem ez uniós vélemény, hiszen a Velencei Bizottság az Európa Tanács tanácsadó intézménye, másrészt pedig a Velencei Bizottság egyik beosztottjának, Thomas Markert titkárnak a non paperjéről van szó. „A non paper pedig magyarra lefordítva azt jelenti, hogy nem hivatalos dokumentum, tehát ilyen értelemben én nem tekintem hivatalosnak” – tette hozzá.

Szerinte egyébként az abban foglaltak jelentős részét lefedi a kormány által benyújtott módosító indítvány, amely a parlament előtt van. Kérdésre válaszolva Navracsics Tibor „rendjén valónak” tartotta, hogy az egyházügyi törvényről újabb tájékoztatást kér az Európai Bizottság. Mint mondta, szocialista képviselők kérésére kérnek tájékoztatás, amit a kormány megad. A beadvány jogosságát firtató kérdésre a miniszter azt válaszolta: „véleményszabadság van, mindenki olyan beadványt ír amilyet akar”.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. április 13. 23:55
Navra, majd megkapjátok hivatalosan is. Bizonyára a hivatalos vélemény nagyon el fog térni ettől....:D:D Ott nem divat a kettősbeszéd.:)
HSL
2012. április 13. 18:26
non paper = nem hivatalos saller
flo
2012. április 13. 14:55
Navracsics már réges-rég leírta magát. Hiteltelen. Kár foglalkozni vele. Egy kategória Szíjjártóval, Selmeczivel, Lázárral.
pikkpakk
2012. április 13. 12:48
Hát szerintem is csak így tovább kuszadzsem ,pisáljál csak továbbra is széllel szemben ,csak utána ne csodálkozzál ,ha nyakig hugyos leszel...(leszünk).. Királyság igaz ? Hogy rendbe tettétek ezt az országot ! A jurró ? A benzin ? Az Áfa? Nyugdíj elkommunizálása ?? Nincs is itt megszorítás ! Csak folyamatos szopatás.... Új adók : Sárga csekk ? Ez nem semmi ,ebben Európában No.1 leszünk... Gratula fityesz így tovább előre a lenini úton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!