Nem adja ki a leányfalui gázolót Írország

2012. június 19. 18:09

Elutasította az ír legfelsőbb bíróság Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, tizenkét évvel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének magyarországi kiadatását.

2012. június 19. 18:09

A legfőbb ír fellebbviteli fórum az RTE ír közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint keddi többségi végzésével utasította el a magyar kormány kiadatási folyamodványát, egyebek mellett azzal az érvvel, hogy fordított esetben magyar állampolgár sem lenne kiadható Írországnak.

 
A kiadatási ügyben első fokon eljáró dublini felsőbíróság tavaly februárban még úgy döntött, hogy nincs akadálya Tobin magyarországi kiadatásának.
 
A legfelsőbb bíróság megállapította azt is, hogy nincs jogi lehetőség Tobin magyarországi ítéletének írországi letöltésére sem, és elrendelte azonnali szabadlábra helyezését. Az RTE keddi beszámolója szerint Tobin anélkül távozott a bíróságról, hogy nyilatkozott volna a sajtónak.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csárly
2012. június 20. 10:02
Nem lehetne ezt valahogy titkosszolgálatokkal megoldani? Besurranni, kivégezni, hazajönni? Aztán mondhatnánk: pedig megúszhatta volna pár(tíz)évvel? Csak nem hagyhatjuk annyiban...
magnamater
2012. június 20. 07:29
Erre egy válasz lehet:a média /internet, TV,újságok/ napi rendszerességgel tegyék közzé a bűnös fényképét, adatait, a gázolás tényét és a kiadatás megtagadását.
StG
2012. június 20. 06:48
Nem tudom milyen szájbakúrt jogelvvel lehet ezt a szégyent indokolni....
HSL
2012. június 20. 06:47
majd elgázoljuk és megtagadjuk a kiadatást
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!