Biztonság a szép új világban

2012. augusztus 07. 14:13

A Gmail talán a világ legfejlettebb civileknek gyártott online rendszere. Szerintem minden használt rendszernek itt kéne ma lennie.

2012. augusztus 07. 14:13
Dobó Mátyás

„Az izgalmas azonban nem is az, hogy minden a felhőben van, sőt még csak azt sem vonnám le tanulságként, hogy a felhőben az adattárolás különösebben veszélyes lenne összehasonlítva a tisztán lokális tárolással. Aki ezt mondja szerintem félreérti a prioritásokat. Az első prioritás az adatok tárolásának biztonsága, ezen a szinten kezdünk egész jók lenni, van backup, dropbox, iCloud - gyatra, de fejlődik -. Ha az adataim védve vannak attól, hogy örökre köddé váljanak, utána jön a biztonság kérdése.

Biztonság szempontjából viszont tényleg nagy lemaradások vannak, a Gmail talán a világ legfejlettebb civileknek gyártott online rendszere:

- Van több lépcsős azonosítás

- Van külön csatornás azonosítás

- Van hozzáférés logolás

Szerintem minden használt rendszernek itt kéne ma lennie, sőt tovább megyek, minden csatornán kezdeményezett jelszó igénylésről, visszaállításról kellene SMS értesítést kapnom és azonnali reakcióval blokkolnom kéne tudni minden ilyen folyamatot, ha a telefonom nálam van. Ha ez megtörténne, akkor lennénk valahol a 2012-ben elvárt szinten.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!