Védjük meg József Attilát a szélsőségtől

2012. augusztus 20. 10:53

Ott kevélykedik a fényképen egy szélsőséges, aki nemrég vécépapírba csomagolt egy másik bronzszobrot.

2012. augusztus 20. 10:53
Kovács G. Tibor

„Éppen József Attila az, akihez nem lenne szabad odaengedni a szélsőséget. Hatóságilag tiltani kellene az effajta szoborgyalázást. Ha vörös festékkel öntenék le szegényt, jobban járna… Igen, ott kevélykedik a fényképen egy szélsőséges, aki nemrég vécépapírba csomagolt egy másik bronzszobrot.

Nos, József Attila szobrát érte a nagyobb megaláztatás: melléült.

Mit is mondana a szobor ennek a szélsőségesnek, ha megszólalna: »Talán dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét…« Igen, az ötágú jelkép ott vöröslött mindkét szélsőség zászlóján annak idején.

Most gnóm manók sündörögnek az óriás körül.

Ízléstelen – és ez a legenyhébb kifejezés. Itt érződik, hogy a demokráciának is van határa. Kellene, hogy legyen. Egy európai szellemi nagyságot ne sározhassanak be szőrcsimbókos koboldok. Be kell vezetni egy ízlésminimumot.

Szellemi kerti törpék ne állhassanak egy gigász alakjához.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parasztvakítás
2012. augusztus 20. 16:48
SZABADOS DAL Ahol nincsen villanylámpa gyújtsd a burzsit fáklyalángra, ahol nincsen hús a babban füstölt burzsuj főjjön abban, ugy biz édes cimborám! Rossz cipőd nem ér egy füttyöt? Burzsujszemmel kend a bütyköd. Hát az ablak? Vedd a sorját, gitteld be a burzsuj orrát, ugy biz édes cimborám! Hol titkolni kell a harcot, burzsibőrbe kösd be Marxot; de ne Marxot, hanem inkább Bakunint és Kropotkinkát, ugy biz édes cimborám! Egyre többen, egyre jobban, irtsd a burzsujt megfontoltan: aki gyönge anyámasszony, az csak százhuszat akasszon, ugy biz édes cimborám! 1927. ápr.
enes
2012. augusztus 20. 15:55
"...fényképen egy szélsőséges, aki nemrég vécépapírba csomagolt egy másik bronzszobrot..." Ne követtem, kiről van szó, ki volt a csomagoló?
miloka
2012. augusztus 20. 14:37
Látom senki sem olvasta el a teljes cikket! Ezért aztán nem is tudják meyl szélsőségesekről írt a szerző! Tessék a cikk befejező része ( ha már ezen spórolt a mandi): "A költő túllépett kora kocsmáján az értelemig és tovább. Ne sündöröghessenek körülötte a koholt képekkel és szeszekkel mámort mímelők. A szabad ésszel is csak a szolga ostobák ocsmányságáig jutó, önmagukat szegyig mocskoló „ezek”… A lelki egészséghez fűződő alapvető alkotmányos jogot sérti meg a szélsőség. Rombolja a lelki egészséget, ha látjuk, hogy erkölcsileg selejt egyedek fényképeztetik magukat ifjúságunk egyik megnemesítőjével, lelkünk fölemelőjével. Miközben az ötágú jelkép ott éktelenkedik szennyes praclijukban. Nem szégyellik magukat? Hol van ilyenkor az Alkotmányvédelmi Hivatal? A szellemi környezetszennyezés ellen, igenis, föl kellene lépni. Igenis, állami közreműködést kell gyakorolni azért, hogy a szabadság – adjon emberséget az embernek. Magyarságot a magyarnak."
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 20. 13:57
"Éppen József Attila az, akihez nem lenne szabad odaengedni a szélsőséget. " 40 éven keresztül sikerült kisajátítania a szélsőséges szocialistáknak ezt az áldott, szerencsétlen tehetséget, majd a halálba kergették. És kitaláltak hozzá mindenféle aljas történetet. El az internáci kezekkel Attilától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!