Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

MTI: Nem hosszabbítják meg Csatáry házi őrizetét

2012. augusztus 21. 18:19

Az MTI értesülései szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nem hosszabbítja meg a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry Lászlóra kirótt 30 napos kényszerintézkedést. Az információt mindeddig nem erősítették meg hivatalosan.

2012. augusztus 21. 18:19

Az MTI értesülése szerint a bíróság nem hosszabbította meg a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry László házi őrizetét, s a kényszerintézkedés 30 napja a múlt hét végén lejárt. Az információt eddig hivatalosan nem erősítették meg.

Az ügyben az MTI kedden megkereste a Budai Központi Kerületi Bíróságot, amelytől eddig nem érkezett válasz, Csatáry László kirendelt ügyvédje pedig nem kívánt nyilatkozni. A Fővárosi Főügyészség szintén az MTI megkeresésére annyit jelzett, hogy a házi őrizet határidejének meghosszabbítására a bíróság jogosult, így e kérdésben tájékoztatásra is a bíróságnak van jogköre. A 97 éves férfit július 18-án helyezte 30 napos házi őrizetbe a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Az ügyészség Csatáry Lászlót emberek kínzásával megvalósított háborús bűntettel gyanúsítja, amiért akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható. A gyanú szerint Csatáry László a második világháború idején Kassán volt gettóparancsnok, és 1944 tavaszán kulcsszerepet játszott 15.700 zsidó Auschwitzba deportálásában.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2012. augusztus 21. 22:37
A rendorseg figyeli.
Feyszáll
2012. augusztus 21. 22:08
Vén humanista keselyűk, itt döglődtök feszt?
huttinger
2012. augusztus 21. 21:47
Ki mennyit tesz arra, hogy az öreg úr már nincs Magyarországon?
kjkj945
2012. augusztus 21. 20:16
Boldogan szeretnék élni Szabadon, mint a madár Értsd meg, nem akarok félni Rosszabb, mint a halál Ref.: Élni, élni, sosem félni Minden vágyam ez Élni, élni, csak remélni Az igazság szabaddá tesz Élni, sosem félni Minden vágyam Minden vágyam ez Vakként éltem eddigi életem Őrülve behálózott Megtört a félelem Ref.: Élni, élni, sosem félni Minden vágyam ez Élni, élni, csak remélni Az igazság szabaddá tesz Élni, sosem félni Minden vágyam Minden vágyam ez (2x) Vakként éltem eddigi életem Őrülve behálózott Gyötrött a félelem Ref.: Élni, élni, sosem félni Minden vágyam ez Élni, élni, csak remélni Az igazság szabaddá tesz Élni, sosem félni Minden vágyam Minden vágyam ez Élni, élni, sosem félni Minden vágyam ez Élni, élni, csak remélni Az igazság szabaddá tesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!