A török parlament elnökével tárgyalt Orbán

2012. október 16. 09:59

Orbán Viktor miniszterelnök Cemil Cicekkel, a török Nagy Nemzetgyűlés elnökével tárgyalt kedden a gazdasági kapcsolatok erősítéséről, és megállapodtak kölcsönös kormányfői látogatásokról is – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke. Cemil Cicek megköszönte, hogy Magyarország következetesen támogatja a török EU-integrációt.

2012. október 16. 09:59

A közlemény szerint Orbán Viktor és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az Országházban fogadta Cemil Ciceket, aki köszönetet mondott azért, hogy Magyarország következetesen támogatja országa EU-integrációs törekvéseit

Megegyeztek, hogy a magyar-török gazdasági vegyesbizottság akciótervet dolgoz ki a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítésére, és megállapodtak a kölcsönös miniszterelnöki látogatásokról is. A tárgyaláson különösen fontosnak nevezték Magyarország és Törökország együttműködését az energiaiparban és a turizmusban - olvasható a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményében.

Cemil Ciceket később udvariassági látogatáson fogadja a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök, majd a török politikus Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével tárgyal.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2012. október 16. 13:29
hívjuk vissza a törököket, még 150 évre hátha az renbeszedné a liberáltak által szétzilált gazdaságot
Samsa
2012. október 16. 11:55
Természetesen, időn belül.
Samsa
2012. október 16. 11:54
Szegény török elnöknek, szarral meszeltek. Vagy nagyon rövid idő leváltják, vagy elkap valami csúnya kórságot.
kjkj945
2012. október 16. 10:30
Most már csak azt szeretném tudni, kivel nem tárgyalt még zorbi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!