Aggódik a lakcímnyilvántartás megszüntetése miatt az MSZP

2012. október 24. 13:27

A szocialisták szerint indokolatlan, a jogbiztonságot és a választások tisztaságát veszélyeztető intézkedés lenne a központi lakcímnyilvántartás megszüntetése.

2012. október 24. 13:27

Baja Ferenc szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: minden közjogilag hiteles adatbázis a központi lakcímnyilvántartásra épül, így megszüntetése a jogbiztonságot veszélyeztetné. Az MSZP-s politikus szerint a központi lakcímnyilvántartás hiányában követhetetlenné válnának a választások előtti átjelentkezések, ez pedig választási csalások előtt nyitna utat, ellenőrizhetetlenné téve, hogy valaki nem szavaz-e többször, illetve hogy ez nem válik-e tömegessé.

A kormánypárti politikusok közül elsőként Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője beszélt arról a napokban, hogy nincs szükség kötelező lakcímnyilvántartásra, majd a Miniszterelnökséget vezető Lázár János támogatásáról biztosította ezt az elképzelést. Baja Ferenc szerint ugyanakkor értelmezhetetlen Rogán Antalnak az a javaslata, hogy az adatokat a jövőben az önkormányzatok vezessék, ugyanis a lakcímnyilvántartás adatait ma is helyben töltik fel.

Az MSZP-s politikus arra szólította fel a kormányoldalt, hogy ha változtatni akar a lakcímnyilvántartás szabályain, csak szakmai egyeztetéseken kiérlelt módosításokat hajtson végre. „Ha mi elfogadjuk, hogy a belügyminiszter ezeket az adatbázisokat normálisan kezeli, lesz kedves a Fidesz is elfogadni ugyanezt” – mondta. Ha viszont a Fidesz kizárólag politikai okból változtat a lakcímnyilvántartás rendszerén, az MSZP a hazai jogorvoslati lehetőségek mellett kész nemzetközi fórumokhoz fordulni a választások tisztaságának megőrzéséért – közölte Baja Ferenc.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 24. 14:58
A maszop inkább kezdené a kampányt, hogy mindenki menjen regizni!! Ne a rosenfeld féle akármiért vau vau!!
liberálzöld.
2012. október 24. 14:45
Mi a túró ez a lakcímnyilvántartás elhagyása? Valós probléma? Nem hinném. Inkább gumicsont. Ezen rugózzanak pógárok, ne a regisztráción!
tarackos
2012. október 24. 14:37
"minden közjogilag hiteles adatbázis a központi lakcímnyilvántartásra épül, így megszüntetése a jogbiztonságot veszélyeztetné" Így van! De ez mind számít csak az, hogy az elsőtitkár elvtársnak igaza legyen! Ha ő megaszondta, hogy kell regisztráció akkor juszt is lesz még ha beledöglünk is!
states
2012. október 24. 14:28
Ja, ha van lista, az a baj, ha nincs, akkor az. Húzzatok már, mint Bajnai libái a melegebb éghajlatra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!