A DK Áder ablaka előtt tüntet

2012. november 24. 10:33

A Demokratikus Koalíció hétfőn a köztársasági elnök rezidenciája előtt demonstrál a választási regisztráció alkotmánybírósági vizsgálata érdekében.

2012. november 24. 10:33

A Demokratikus Koalíció folytatja tüntetéssorozatát, amelyet a választási regisztráció ellen kezdeményezett – értesült a NOL. A lap szerint a párt november 26-án, hétfőn a köztársasági elnök rezidenciája előtt fog tiltakozni. A DK „tisztelettel megkéri” Áder Jánost a törvény megvétózására – írják.

Az Országgyűlés várhatóan november 26- fogja elfogadni a választás előtti regisztrációt – ezt követően Áder Jánosnak joga van törvényt aláírás helyett az alkotmánybírósági vizsgálatra küldeni. A DK szerint erre szükség van ahhoz, hogy kiderüljön: a törvény „összeegyeztethető-e a regisztráció az alkotmánnyal, a szabad és tisztességes választások követelményével”. A párt a választási regisztráció ellen kérte levélben Viviane Reding európai uniós biztos és Thorbjorn Jaglandot ET-főtitkár közbenjárását is. Gyurcsány Ferenc ezzel párhuzamosan személyesen informálta az uniós tagországok budapesti nagyköveteit,valamint  a nemzetközi médiát is – mutat rá közleményük.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buddhafoga
2012. november 24. 17:04
Mind a huszan ott vannak?
Nannyó
2012. november 24. 16:13
Ne hazudj tomika, nem kell. Te sohasem voltál Fidesz-szavazó. A megnyilvánuló tömény gyűlölet elárulja, hogy nem mondasz igazat.
Soma
2012. november 24. 15:53
Ferenc! Mi is utáltuk , amit az SZDSZ-szel, MDF-fel együtt csináltatok! Tüntettünk is! Te meg lövettél!
csenge
2012. november 24. 15:48
A kriptaszökevények tüntetése újabb százezreket nyer meg a regisztráció helyeslésének. Folytasd féleszű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!