Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A kommunizmus áldozataira emlékezik az Országgyűlés

2013. február 25. 07:17

A képviselők várhatóan nem fogadnak el jelentősebb törvényjavaslatot, ugyanakkor az LMP képviselőcsoportjának megszűnése miatt új jegyzőt és bizottsági elnököt, valamint tagokat választhatnak, valamint folytathatják az alaptörvény negyedik módosításának tárgyalását.

2013. február 25. 07:17

A Ház 13 órakor kezdi ülését a megemlékezéssel a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján. A parlament 2000. június 13-án nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává, arra emlékezve, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt főtitkárát, Kovács Bélát.

Ezután a szokott menetrend szerint folytatódik az ülés: a napirend előtti felszólalásokat az interpellációs időszak, majd az azonnali kérdések és a kérdések követik.

A parlamentnek új jegyzőt, később pedig bizottsági tisztségviselőket, tagokat kell választania az LMP-frakció felbomlása miatt. A házbizottság csütörtöki ülésén erről nem sikerült megegyezniük a képviselőcsoportoknak, így Kövér László házelnök tesz javaslatot a személyi kérdésekben. A szavazások alatt várhatóan kétoldalú egyezményeket fogadnak el a képviselők, több más előterjesztés, így például a választókerületek területi beosztását megváltoztató indítvány esetében csak módosító javaslatokról döntenek.

Ugyancsak még ma, de várhatóan már csak az esti órákban kezdődhet részletes vita az alaptörvény negyedik módosításáról és az igazságügyben dolgozók nyugdíjkorhatáráról. A médiatörvény kormány által javasolt módosításának általános vitájában szó eshet arról, hogy az Európai Unióval és az Európa Tanáccsal folytatott párbeszéd eredményeként a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök nevezheti ki a médiahatóság vezetőjét a miniszterelnök helyett.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. február 25. 11:49
De most képzeljük el, azok akarnak emlékezni elitélöen arra az időre amiben ők is szerves részei voltak.mszmp, kisz , hazafias népfront stb . tagok. Ezek fogják osztani az észt.Hát hányhatnéka van az embernek ettől a bagázstól.
ballada
2013. február 25. 09:51
Mondják azok kik az mszpből átöltözve a jobbikkban bujkálnak,és most hajdani vöröscsillagosok ugy üvöltenek mintha semmi közük nem lenne a multhoz mindenkire mutogatnak magukról terelve a gyanút,,csak éppen nemzeti színekbe burkolózva hogy a sarló kalapács vöröscsillag takarva legyen: " hűvaze 2013. február 25. 09:20 Abba a rohadt parlamentbe annyi komcsi űl még mintha nem történt volna semmi.Még a pártjuk is ott van.MSZP.Fideszről meg ne is beszéljünk.Olyanok ők mint egy gyűjtőtábor."
korona
2013. február 25. 09:47
A kommunizmus áldozatai valójában a ZSIDÓK ÁLDOZATAI. Minden kommunista vezér valójában zsidó volt. A Rothschild dinasztia meg még finanszírozta is a Szovjetuniót. Még segélyeket is küldözgetett oda, hogy a kommunizmus álarca alatt lévő zsidók végre legyőzzék a világ legnépesebb FEHÉR és KERESZTÉNY társadalmát. Nagyon ajánlom elolvasni Heller-Nyekrics: Oroszország története, A Szovjetunió története kétkötetes, igen alapos tanulmányát, amely 1996-ban jelent meg Párizsban, majd később Moszkvában is. Az egész kommunizmust csak azért találták ki a zsidók, hogy megszabaduljanak zsidó mivoltuktól, mert tudják, hogy aki zsidónak születik, az zsidóként hal is meg. Szertelenségük, mohóságuk romba döntötte ezt a véres kísérletüket. Tehát azok, akiket a kommunizmus áldozatainak tekintenek, valójában a zsidók és zsidóbérenceik áldozatai. KOMMUNISTA = ZSIDÓ vagy ZSIDÓBÉRENC (a pénz reményében)
ballada
2013. február 25. 09:42
Parlamentben a kommunisták és utódai az mszp-gyf-bajnai- botox-meseházi-kovács és az egész baoldali bagázs hogyan emlékezik meg az elkövetett gonoszságaikról,zsebüket simogatják ,vagy számukra öröm mert a kommunizmus hozta meg nekik gazdagságot , sok millió embert gyilkoltak le érte .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!