Demján szerint nem államadósságot csökkenteni, hanem növekedni kell

2013. február 15. 08:24

Elkerülhetetlen konfliktus lesz az Európai Unió keleti és nyugati része között, mivel a források nem elegendőek a keleti régió felzárkózásához, a térségben nincs tőke, nem tud fejlődni – mondta a Munkáltatók és Vállalkozók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke.

2013. február 15. 08:24

Demján Sándor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, az Európai Uniónak a gazdasági krízisben a megújulásra kellene koncentrálnia. Példaként említette, hogy miközben a demokrácia elveit rögzítő amerikai alkotmány 127 mondatból áll, addig az EU 8300 mondatban szabályozza a tyúktartást. Ha egy szervezet ilyen krízisben ennyi energiát pazarol, ott baj van, meg kellene újulnia – mondta.

Demján Sándor szerint miközben a világ 70 százaléka gyarapodik, a „fehér civilizációval van baj”, társadalmi aránytalanságok miatt. Európa termeli a világ GDP-jének egynegyedét, és szociális juttatásra a GDP-jének több mint felét költi, ami aránytalanságot mutat a termelésben részt vevők és részt nem vevők között – mondta.

Az üzletember szerint a hét eleji dollárkötvény-kibocsátás nagyszerű dolog hosszú távon, és mérföldkő abban a tekintetben, hogy a hitelminősítői véleményekkel szemben Magyarország forrást tudott szerezni. Hozzátette: Magyarországnak növekednie kell, és nem az államadósságot kell csökkenteni, hanem növekedéshez vezető fejlesztéseket, beruházásokat kell indítani, ezáltal ki lehet nőni az adósságot.

Megjegyezte: a kormánynak megvan a szándéka a beruházások élénkítésére, de a hazai vállalkozások tőkeszegények. A társadalmi irigységen túl kell lépni, és tőkét kell adni a hazai kis- és középvállalkozásoknak, hogy be lehessen indítani a gazdaságot – mondta Demján Sándor.

Az euró bevezetésével kapcsolatban megismételte korábbi véleményét, miszerint Magyarországon eurót akkor szabad bevezetni, ha az ország megközelíti az Európai Unió egy főre jutó GDP-jének 90 százalékát. Ha Magyarország bevezette volna az eurót, akkor még inkább visszaesett volna a magyar gazdaság – tette hozzá.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2013. február 16. 00:08
""""hanem növekedéshez vezető fejlesztéseket, beruházásokat kell indítani, ezáltal ki lehet nőni az adósságot."""" Bokros Lajos is ezt mondta.....a mocsodék szemétláda Bokros!!!! Akkor most Demján is mocsodék szemétléda?
realista
2013. február 15. 23:52
1.Adósságtörlesztésből nem lesz fejlődés 2.Fejlődésből lehet adósságtörlesztés
foxi
2013. február 15. 20:39
..."Magyarországnak növekednie kell, és nem az államadósságot kell csökkenteni, hanem növekedéshez vezető fejlesztéseket, beruházásokat kell indítani, ezáltal ki lehet nőni az adósságot."... Na erre jutott eszembe: Az ökör egyszer lement inni a tóhoz. Meglátta őt a béka, és elcsodálkozott az állat szépségén. Milyen nemes a fejformája! Milyen királyi a mozgása! És milyen hatalmas, pompás jószág! Mondta magának irigykedve. A nagyravágyó béka ezután nem nyugodott, és maga is éppen olyan szeretett volna lenni, mint az ökör. Jól felfújta magát, és megkérdezte a többieket: Nos, hasonlítok már? A többi béka felesleges vesződségnek tartotta társuk próbálkozását, és próbálta lebeszélni a hasztalan erőlködésről. De a béka csak fújta és fújta magát, egészen addig, mígnem kipukkadt, és kilehelte a lelkét. Tanulság, hogy senki ne vágyjon többre, mint amennyi az erejéből telik. Olvassa el Demján úr is !
elfelejtette
2013. február 15. 17:20
"Megjegyezte: a kormánynak megvan a szándéka a beruházások élénkítésére, de a hazai vállalkozások tőkeszegények. A társadalmi irigységen túl kell lépni, és tőkét kell adni a hazai kis- és középvállalkozásoknak, hogy be lehessen indítani a gazdaságot – mondta Demján Sándor." "tőkét kell adni" Vazze, úgy beszél, mintha a kormány egy rakás pénzen trónolna. Se tőke- se hitelforrások nincsenek. Külföldi források bevonása óvatosságot igényel, eléggé látható ez a különféle jellegű hitelválságokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!