Giró-Szász: Bíznak bennünk a befektetők

2013. február 15. 13:27

A kormányszóvivő szerint a dollárkötvény-kibocsátás sok mindent bebizonyított.

2013. február 15. 13:27

Giró-Szász András a Hír TV Rájátszás című műsorának vendégeként elmondta, hogy „a dollárkötvény-kibocsátás lényegében pontot tett rengeteg vitatott dolognak a végére”. A kormányszóvivő úgy véli: ezzel bizonyította Magyarország, hogy képes tartósan finanszírozni magát a piacból. Az is kiderült, hogy van bizalom a magyar gazdaság és a magyar gazdaságpolitika iránt. „Mi lenne más, ha nem a bizalom jele, hogy lényegében tizenkétmilliárd dollárnyi mértékben, tehát hatszoros túljegyzéssel kötötték le ezeket a pénzeket” – mondta Giró-Szász.

A kormányszóvivő szerint biztosnak tűnik, hogy kiszámíthatónak tartják a magyar gazdasági folyamatokat. „Hogyha öt- és tízéves állampapírokat vásárolnak, akkor sok mindent lehet vitatni, de a kiszámíthatóságba vetett hitet azt nem” – tette hozzá mosolyogva. A GDP-csökkenésről elmondta, hogy „a nemzetgazdasági miniszter úr már korábban jelezte, hogy 1,5 százalék körüli hiányt prognosztizál”, tehát ez nem érhette „hidegzuhanyként” a közvéleményt. Emellett Európa minden állama csökkentette a növekedési prognózisát, méghozzá recesszióra utalóan.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2013. február 16. 09:18
Vennél használt kocsit ettől az embertől? Nézd meg alaposan, hallgasd meg mit mond! SOHA TÖBBET!
Viktus
2013. február 16. 07:47
Ez is : "2009 eleje óta - mióta az adatok rendelkezésre állnak - nem jelentettek be ilyen kevés államilag nem támogatott új munkahelyet a vállalkozások Magyarországon, 7500 darabot 2013 januárjában. Miközben az év eleje jellemzően gyengének számít, az elmúlt hónapokban jócskán átlag alatti a munkakínálat, miközben ismét durván, közel 80 ezer fővel ugrott meg az álláskeresők száma decemberről januárra, valószínűleg jórészt a határozott idős munkaszerződések, beleértve a közmunkás foglalkoztatás decemberi lejárata miatt. " ... 7500 államilag nem támogatott állást jelentettek be a vállalkozások, de már október óta látható az állások apadása. vs. Emellett 13 100 darab államilag támogatott állást is bejelentettek, aminek 95%-a közmunka volt. " http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/a_valsag_ota_nem_volt_ilyen_szuk_az_allaspiac.179839.html Minden szép lesz, és jó a közmunka megold mindent lesz nagy gazdasági felvirágzás ...
Felebarát
2013. február 16. 07:32
http://www.euroastra.info/node/19678
kuruclabanctzs
2013. február 16. 07:27
Fogalmaznál érthetően?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!