MSZP: Nincs kézzelfogható eredménye a keleti nyitásnak

2013. február 18. 13:30

Szanyi Tibor szerint a keleti nyitás politikája semmilyen kézzel fogható eredményt nem hozott a kormányváltás óta.

2013. február 18. 13:30

Az MSZP-s Szanyi Tibor hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: kormányzati „szócséplés”, sok „méregdrága utazás” és néhány amorális gesztus – mint Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadása – tapasztalható volt ugyan, de a ciklus felének elteltével valódi eredménye nem volt a keleti nyitásnak.

Szanyi Tibor sürgette, hogy a kormány adjon részletes tájékoztatást a keleti államok vezetőivel folytatott tárgyalásokról, mindenekelőtt arról, hogy miben állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A szocialista párt elsősorban arra kíváncsi, „milyen elkötelezettséget vállalt” a kormányfő a paksi atomerőmű bővítésével, illetve üzemidő-meghosszabbításával kapcsolatban.

Az MSZP-s politikus kiemelte, hogy a keleti nyitás meghirdetése ellenére 2012 első tizenegy hónapjában – dollárban számolva – csaknem 20 százalékkal csökkent a kereskedelmi forgalom Ázsiával az előző évihez képest. Szanyi Tibor hozzátette, semmilyen előrelépés nincs azokkal a megállapodásokkal kapcsolatban, amelyeket Orbán Viktor a kínai miniszterelnök-helyettessel kötött egyebek mellett a kínai fejlesztési bank egymilliárd eurós hitelkeretének felhasználásáról és a fővárost a Liszt Ferenc-repülőtérrel összekötő gyorsvasút megépítéséről.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. február 18. 15:29
Fogytán a lőszer Szanyi??
kjkj945
2013. február 18. 15:18
sza(r)nyi kínja kína!!!
silvester
2013. február 18. 15:13
Te meg sanyi a fogantatástól számítva túl korán jöttél e vilaágra,az agy tekervényeid még neemfejlődtek ki,ezért modod a hülyeségedet.Állítólag a teremtő is három nap alatt termetette a világot és érzékelhetően sőt mi több láthatóan még mutatja egy igaz világ képét.
aetius
2013. február 18. 13:44
Kedves Szanyi Tibor! Itt lenne az ideje egy jót románozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!